MSZP: A kormány hagyjon fel a személyre szabott jogalkotással!

2015. február 26. 12:15

A kormánypártok jogalkotásának hátterében az áll, hogy saját embereiket megvédjék különböző kellemetlenségektől – mondta a szocialista Bárándy Gergely sajtótájékoztatóján, ahol a polgári perrendtartás azon módosítását kritizálta, mely a képmáshoz és hangfelvételhez való jog gyorsabb érvényesítését szolgálja. Felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel ezzel a felháborító gyakorlattal.

2015. február 26. 12:15

Az MSZP arra szólította fel a kormányt, hogy hagyjon fel a személyre szabott jogalkotással és a társadalom valódi problémáival foglalkozzon.

Bárándy Gergely, a törvényalkotási bizottság szocialista alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítását bírálta. A szabályozás a képmáshoz és a hangfelvételhez fűződő jog megsértésének eljárására vonatkozik.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha valami a kormánypártok számára kínos és kellemetlen, akkor törvényt alkotnak, hogy a sajátjaikat megvédjék az inzultusoktól. Példaként említette azt a fotót, amelyen az látszik, hogy Habony Árpád egy Gucci táskával a kezében átmegy azon a tömegen, amelynek tagjai megélhetési problémáik miatt tüntettek.

Megjegyezte azt is: a Fidesz úgy próbálta „átnyomni” az igazságügyi bizottságon a javaslatot, hogy alapvető feltételek hiányoztak hozzá, és a módosítás ellen markáns véleményt fogalmazott meg a Kúria polgári kollégiuma és az Országos Bírósági Hivatal is. A törvényjavaslat úgy rossz, ahogy van, a személyre szabott jogalkotás pedig felháborító és elfogadhatatlan – mondta a szocialista politikus. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2015. február 26. 16:22
"De messze vagy nagyapadtol ocsem." Na, azért az ő előélete sem volt "piskóta", de nagyságrendekkel azért jobb? volt!
alex.leopardi
2015. február 26. 13:07
a maszop fogja be a pofáját
dick52
2015. február 26. 12:56
De messze vagy nagyapadtol ocsem.
kulakman
2015. február 26. 12:51
Ahogy a kétharmad odavan, akkor ennek is vége, nem??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!