Karácsony új szociális modellt vezet be Zuglóban

2015. február 15. 17:38

Mindenkinek, akinek nincs nettó 26 ezer forint a jövedelme, annak kipótoljuk 26 ezerig – mondta a zuglói polgármester.

2015. február 15. 17:38

Karácsony azt mondta, megfordítják a szociális támogatások logikáját: nem azt nézik, hogy valaki milyen okból rászoruló, hanem csak azt, hogy rászoruló-e. Hozzátette: sokaknak van munkájuk, például közmunkájuk, de ez sem elég arra, hogy megéljenek. Ezen a helyzeten szeretnének javítani, ennek az első lépése a minimáljövedelem: ez azt jelenti, hogy 26 ezer forintig kipótolja a jövedelmét az önkormányzat annak, akinek ennél kevesebb van. Ez mindenkire vonatkozik a csecsemőtől az aggastyánig – mondta Karácsony Gergely.

Van egy minimumszint, amit meghúzunk, és senki nem élhet annál kevesebből. A minimáljövedelem az igazi mélyszegénységben élőknek szól” – fejtette ki. Erre jön még rá a lakhatási támogatás, ami nagyjából havi tízezer forint – mondta.

Arra a kérdésre, hogy honnan van erre Zuglónak pénze, azt mondta: az iparűzési adóból, valamint „saját magunkon spórolunk”. A lakosságra plusz adókat nem fognak kivetni – szögezte le, és emlékeztetett: ígéretet tettek arra is, hogy a kommunális adót visszatérítik.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2015. február 16. 12:07
Lófaszt 26 ezret,minyimum 300 ezeret!Nemtől,fajtól,vallástól függetlenül és csak az menjen dolgozni,akinek kedve van.Tudtam én,hogy előbb-utóbb itt lesz a Kánaán,na.
briganti
2015. február 16. 11:09
Hülye ez a karácsony benedek. Teljesítmény nélkül akar pénzt osztani? Akik alaphangon nem akarnak dolgozni, részt vállalni - csak élősködni -, azokat akarja megszólítani? Ráadásul a mi pénzünkből?
1istvan
2015. február 16. 10:31
mint a wchez. ahhoz is hozzáférhet bárki. csak kiderült mégsincs aranyból, meg a kulcs sincs meg. egyébként nem értem. ha van egy család, ahol 8 fő van, és a jovedelmük 16ezer/fő, akkor ezt kiegészítik havi 80ezer forinttal? kíváncsi leszek honnan van rá forrása a polgihivatalnak? vagy zuglót ennyire gazdagok lakják? meg, hgy mit szólnak azok akik ugyanilyen családban, de mondjuk 25 ezer/főt keresnek és ők csak 8 ezret kapnak havonta pluszban. mért nem veszi észre, ok költői a kérdés, mért nem, hogy pont ez volt a kormány célja, hogy a nyak(l)ónélküli segélyezést hatékonyabbá alakítsák.
kukagyerek
2015. február 16. 09:08
Nagy vonalú ez a faszinger! A zuglóiak meg, ........ .....! (Tisztelet a kevés kivételnek!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!