Ennyire függ Európa az orosz gáztól

2015. február 25. 16:34

Magyarország Szlovákiával és Finnországgal egyetemben száz százalékban Oroszországtól függ a földgázbehozatal terén, de számos más európai ország is erősen függ az orosz szállításoktól. A Gazprom legnagyobb mennyiségben Németországba, Törökországba és Olaszországba szállít orosz gázt.

2015. február 25. 16:34

Az MTI által kiadott grafikonok bemutatják, milyen arányban függnek az európai országok az Oroszországból érkező gáztól. Magyarország, Szlovákia és Finnország esetén száz százalékos az orosz függőség.

Az MTI másik grafikonja bemutatja, milyen mennyiségben szállít az orosz Gazprom gázt a különböző európai országokba. A mennyiség terén Németország, Törökország és Olaszország áll az élen.

Az MTI arról is közölt egy grafikont, hogy miként alakult Oroszország európai és ukrajnai földgázexportja.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laikus érdeklődő
2015. február 26. 09:26
Nagy-Britannia az orosz földgázfüggősége = 0% A Gazprom földgázexportja Nagy-Britanniába: 16,6 mrd m3 (4. hely) Ügyes!
ördöngös pepecselés
2015. február 26. 08:48
nem tudom mennyi pénzében van nyugat energialobbistáinak hogy annyi hasznos idiótát eltartsanak amennyi nálunk ontja a marhaságot de biztos megéri nekik
briganti
2015. február 26. 08:20
..he-he-he...azt hittem a Hofi viccel....
hátakkor
2015. február 26. 06:51
Szél Berni egy csapàsra megszüntetné az orosz molekulàjú gáz függőséget és alternatívan fűtene bmit jelentsen is az. Gázrasszista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!