Szijjártó rendezné a magyar-amerikai viszonyt

2015. január 12. 13:40

Összesen három amerikai beruházás érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter. A beruházásokon kívül stratégiai együttműködési megállapodást is köt a kormány egy kaliforniai szoftverfejlesztő céggel. A tárcavezető szerint védelmi és gazdasági ügyekben kitűnő a magyar-amerikai viszony, ám politikai kérdésekben vannak még nyitott kérdések.

2015. január 12. 13:40

Három új amerikai beruházás érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. Az új beruházások - amelyekről néhány héten belül hivatalos bejelentést tesznek – összesen több mint 500 új munkahelyet teremtenek, összértékük 15,5 millió dollár (4,17 milliárd forint) - közölte a tárcavezető a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

Bejelentette azt is, hogy a magyar kormány néhány héten belül stratégiai együttműködési megállapodást ír alá az Oracle céggel. A kaliforniai székhelyű szoftverfejlesztő lesz a tizedik olyan, Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel stratégiai megállapodást köt a kabinet.

„Magyarországnak érdeke a magyar-amerikai viszonyban meglévő nyitott politikai kérdések lezárása, mert a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikeréhez szükség van a kiegyensúlyozott kapcsolatra az Egyesült Államokkal minden területen” – mondta a tárcavezető. Hangsúlyozta, hogy a védelmi és gazdasági ügyekben kitűnő a magyar-amerikai viszony, egyedül a politikai együttműködésben vannak nyitott kérdések. A Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak túlzásokon alapulnak – jegyezte meg.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. január 13. 08:34
Szívesen lennék az az utolsó amerikai beosztott, amelyik vidáman csicskáztatja ezt a kis hülye szerencsétlen Petikét. Kurvanehéz úgy "tisztázni" bármit is, ha csak a takarítóig jut el ez a tehetségtelen ostoba gyerek, mert a főnöke egy akkora suttyó, hogy hallani sem akarnak róla.
Tintamin
2015. január 12. 21:09
Petike, mi újság a 170miskás palotáddal, azt mondjad? Apuci fizeti a medence fűtését, vagy megoldod a fenntartását a fizudból? Jól jött neked a rezsicsökkentés, az biztos, te kis ügyes tolvaj.
kuwiq
2015. január 12. 20:11
Ezek kishalak a hőn áhított atomüzlethez képest. Addig meg a politikai feszültségek is fennmaradnak, sajnálatos módon.
Akitlosz
2015. január 12. 19:08
Szijjártót munkaidőn kívül nagyon szívesen fogadja az amerikai külügyminisztérium takarítónője. 100 dollárért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!