Petneházy: Kölcsey Ferenc példaképe lehet minden magyar politikusnak

2015. január 22. 11:57

Petneházy Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a magyar kultúra napjának alkalmából tartott csütörtöki tájékoztatón, Nyíregyházán, Kölcsey Ferencet állította a magyar politikusok példájaként. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Nyíregyháza térsége tud valamit – jelentette ki a politikus.

2015. január 22. 11:57

Kölcsey Ferenc példaképe lehet minden magyar politikusnak, a magyarsághoz való hozzáállása pedig minden magyar ember számára követendő példa – jelentette ki Petneházy Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

A politikus a magyar kultúra napjának alkalmából tartott tájékoztatón kifejtette, a kultúra „átszövi az egész létezésünket”, erről azonban manapság nem szokás beszélni, mivel nem gazdaságos, nem költséghatékony, és nem érezhető semmilyen kézzelfogható hatása. 

Petneházy Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Nyíregyházára kitérve azt mondta, ez a térség „tud valamit”, hiszen olyan közösség él itt, amely az átlagnál több gondolkodót és jeles személyt adott az országnak, többek közt Krúdy Gyulát, Móricz Zsigmondot és Kölcsey Ferencet. A Himnusz írója megtestesítette az a politikusképet, ami nemcsak a politikusnak, hanem mindenkinek követendő példa – tette hozzá.

A civilben színészként tevékenykedő országgyűlési képviselő Nyíregyháza kulturális életével kapcsolatban azt mondta, a város egy hosszú folyamat végeredményeként országos szellemi központtá vált. Önkormányzati fenntartásba kerültek a település kulturális „oszlopai”, így a Móricz Zsigmond Színház, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Jósa András Múzeum és tagintézményei, megújult a Váci Mihály Kulturális Központ – sorolta.

Petneházy Attila a tájékoztatón a kultúrát érintő országos kezdeményezésekre utalva elmondta, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet idén is folytatja az országos digitális közfoglalkoztatási programját, amelyben magasabb képzettségű álláskeresők kaphatnak munkát a digitális kultúra területén.

Nyíregyháza önkormányzata emellett idén 25 millió forinttal támogatja a helyben működő civil szervezetek kulturális közfeladatait – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2015. január 22. 12:23
Főleg fiatal férfi-politikusoknak, Kölcsey szerette ilyenek rajaival körülvenni magát... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!