MSZP: A kormány és az MNB miatt gyenge most a forint

2015. január 15. 18:23

Az MSZP elnöke szerint a forint árfolyamának nagy mértékű ingadozása egyértelműen igazolja, hogy a régiós valuták közül a magyar fizetőeszköz a legsebezhetőbb, ennek oka pedig a kormány és a Magyar Nemzeti Bank dilettáns politikája.

2015. január 15. 18:23

Az ellenzéki pártvezető szerint nem lehet, hogy a kormány a forint árfolyamával történteket kizárólag a világgazdaságban zajló folyamatokkal magyarázza. A szocialista parlamenti frakció tanácskozása után hangsúlyozta, a kormánynak a jegybankkal együtt biztosítania kellene a stabilitást, a biztonságot, figyelniük kellene a világban zajló folyamatokat, és olyan gazdaságpolitikát kellene kialakítaniuk, amely megvédi a magyar állampolgárok forintjait. Nem ingatlanvásárlásokkal, zongoravásárlással kellene foglalkozni, mondta Tóbiás József a jegybankra utalva. Szavai szerint ma 100 ezer autóhiteles és személyi hitelt felvevő ember retteg attól, mi fog történni.

A svájci központi bank csütörtökön eltörölte a franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét, ennek következtében jelentősen gyengült a forint a svájci frankkal szemben, de nagy ívet járt be a forint/euró árfolyam is. Tóbiás József kitért arra is, hogy egyes elemzők szerint tartós lesz a kőolaj világpiaci árának csökkenése.

Ha ez így van, akkor ennek a gáz árában is meg kell jelennie, az árcsökkenésnek el kell jutnia az emberekhez, ezt nem lehet megspórolni a kormánynak, mondta.

Hozzátette: ezt a világítópénzt, amelynek segítségével fűtés és áram van a lakásokban, nem viheti el a kormány, nem tüntethetik el az oligarchák svájci bankszámlákon. Kijelentette: tavaly egyértelművé vált, hogy a kormányhoz kötődő cégek haszonélvezői a gázimportnak, ebből az extraprofitból van, aki vágóhidat épített, van, aki luxusberuházásba kezdett, míg a magyar emberek ebből a pénzből nem láttak semmit.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2015. január 16. 17:25
Lehet,hogyTóbiás azért pipa, mert az MSZP svájci frankban vett fel hitelt a partszékházra...
SwordFish
2015. január 16. 12:35
Mindenért az Orbán a hibás meg a Fidesz. Mindíg ugyanaz a lemez. Unalmas. Hé , fiúk, tudtok ti ennél jobbat is, szórakoztatóbbat. :-) Másrészt ez is bizonyítja újra, mennyire értettetek a gazdasághoz ti, amikor az országot vezettétek. >:-) A hülyék kedvéért: a forint a svájci frank erősödése miatt gyengül. És vele még egy csomó valuta világszerte, az euró is gyengül, az amerikai tőzsde pánikban van. Szóval ez világméretű esemény és nem az Orbán váltotta ki, ti tökkelütött idióták! >:-D
krisztoforo48
2015. január 16. 10:55
Mindenki úgy csinál magából hülyét,ahogy akar.
kukagyerek
2015. január 16. 10:43
"MSZP: A kormány és az MNB miatt gyenge most a forint" .............. Meg miattatok. Egykutyák vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!