Gőgös: Gondot okozhat a vidékfejlesztési államtitkárság vidékre költöztetése

2015. január 07. 13:48

Az MSZP-s politikus szerint a költözés miatt csak február végén jelenhetnek meg az új uniós fejlesztési időszak első pályázatai, ami súlyos károkat okozhat a magyar gazdáknak, a vidéki településeknek.

2015. január 07. 13:48

Az MSZP szerint az uniós pályázatoknál jelenthet gondot, hogy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága a Kecskemétre költözés után a szükséges létszám alig több mint felével kezdte meg a munkát. Ezt Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, elnökhelyettese és Beke Károly, az MSZP országos elnökségi tagja írta szerdán közleményben. A szocialista politikusok szerint a létszámhiány óriási hanyagság, mert emiatt csak február végén jelenhetnek meg az új uniós fejlesztési időszak első pályázatai. Ez súlyos károkat okozhat a magyar gazdáknak, a vidéki településeknek – hangsúlyozták.

Gőgös Zoltán és Beke Károly szerint a felelőtlenséget csak fokozza, hogy a költözés miatt a 110 fős tapasztalt apparátusi létszám felét új emberekkel kell pótolni. Ez újabb problémákat okoz akkor, amikor az Európai Bizottság még el sem fogadta véglegesen a magyar hatóságok által tavaly november közepén benyújtott operatív programokat, köztük a vidékfejlesztési programot sem – tették hozzá.

A Miniszterelnökség szerdán közölte, az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben, a vidékfejlesztési program tervezésében, a véglegesítéshez szükséges rendszeres brüsszeli egyeztetésekben. Tájékoztatásuk szerint január 5-én, az előzetes terveknek megfelelően megtörtént az államtitkárság kecskeméti költözése. A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember. Az államtitkárság létszáma jelenleg 65, február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt - közölte a Miniszterelnökség.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2015. január 07. 21:25
Van még főtér burkolat nélkül?
GV0917
2015. január 07. 15:07
Fázol i? Zoli? Sebaj! Van Goegh-eos ,aki mindenkinél többet ért mindenhez!! /szuper Mekk!!/A MSZP azért ajánlotta a Mesterházy kecskéjét fűnek fának, mert Goeghoes nem vállalta annyiért az apaságot! Gondoljátok meg (agrár)proletárok! Ne vigyétek a kecskét, mert ma már ciki a "szőrös"!
Fahrenheit 451
2015. január 07. 14:44
az nem gond, hogy a miniszterelnöki hivatalt Lázár háztájiba viheti hajdúrémesre? Hende elhordhatta volna a hadügyet felcsút-fehérvárra, ha a NATO nem tiltaná?
Mich
2015. január 07. 14:14
Gőzös Gőgös - Gőgös Gőzös
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!