Elhunyt Andrassew Iván

2015. január 14. 15:07

A Népszava közölte: hosszú és súlyos betegség után elhunyt Andrassew Iván publicista.

2015. január 14. 15:07

62 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Andrassew Iván, a Népszava főmunkatársa, a publicisztikai rovat vezetője – közölte a Népszava.

1952. július 29-én született Andrasev Iván néven. 1978-ban elvégezte a MÚOSZ Újságíró Iskoláját külpolitika szakon, majd tanulmányait a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem szociológia–filozófia karán fejezte be 1982-ben. Írni az esztergomi ferences gimnáziumban kezdett. 1970–től tudományos segédmunkát végzett, később hírlapkézbesítő volt. Közben autodidakta módon tanult, számos egyetemi és főiskolai előadást hallgatott. 1979–től hírlapíró üzemi lapoknál, közben 1984-ben hentes, 1989–től a Mai Nap, majd a Népszabadság, a Hócipő, a Színes Vasárnap, a Népszava főmunkatársa, 1999-ben az iNteRNeTTo főszerkesztője. További munkái: a Hócipő Online alapító főszerkesztője, a Katona József Színház munkatársa, az IDG média-tanácsadója, az EOL főszerkesztője, a Romániai Magyar Szó tudósítója. A Népszava publicisztika rovatvezetője, a Hócipő főmunkatársa, a Klubrádió műsorvezetője.

Andrassew Iván JAK–, Hekerle-, Móricz-, Eötvös- és MHB-ösztöndíjas volt, a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete (MASZRE) alkotói díjjal támogatta.

Utolsó, 2014 novemberi blogbejegyzésében a betegségével való küzdelméről írt.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználó név
2016. szeptember 26. 00:41
A szőrmokot mindenki szidta jogosan. valahogy most hogy feldobta a bakancsot, mindenki szolidàlis vele. Miért? Valaki tud nekem mondeni minimum 1 pozitivumot errol a komcsi féregrol?
békalepcse
2016. május 20. 16:11
Igen, nem kártékonykodik tovább. A gyűlöletáriái lélekméreg volt.
hajjaj
2016. április 16. 22:49
A next egy igazi besúgója volt a kádári BM-nek. Mit vársz el? Egy primitív rohadék,aki a sportszázadban szolgálhatott és sportkedvezményt kapott.Egy hazaáruló mocsok."Egyetemet végzett" :" next 2012. július 13. 18:07 * * 1 @Trükkök Százai... Hát bazmeg trükkös! Nem biztos, hogy igazad van! Szerintem lenne vízhangja, ha ide jönne az izraeli államfő! El vagy tévedve, mert azt hiszed, hogy ők nem tudják, hogy mi folyik itt! Nagyon tévedsz! Botrány lenne belőle, ezért nem is fog idejönni egy jó darabig! Hm! " Azért se más a felelős,hogy az anyja prostiként tartotta el.Nyomot hagyott a lelkén az ismeretlen apja.Minden esetre egy rohadék ember.Hála Istennek nem tud szaporodni. :)
tevevanegypupu
2016. április 16. 22:47
Tulajdonképpen a maga véleménye a képmutatás nélküli szólásszabadság, amit jelenleg éppen az olyan stílusú újságírók védenek ebben a pillanatban is mint Andressew volt. Ők azok akik a vallás és halottgyalázást tökéletesen érthetőnek és normálisnak találják Charlie-éknál...itt is irkálnak egyébként. Szóval csak azt tudom mondani, hogy inkább el kellene ismerniük a maga őszinteségét és azt, hogy bátran leírta, mit gondol.Na persze ha róluk van szó, az máááááás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!