Vizes, nedves utak a Dunántúlon

2014. december 28. 09:09

A Dunántúl nyugati részén még tart a havazás, az utak és autópályák vizesek, nedvesek errefelé. A közlekedőknek jó tudniuk, hogy Mosonmagyaróvár, Keszthely, Mohács és Hódmezővásárhely térségében közepes erősségű szélre is számíthatnak.

2014. december 28. 09:09

Folyamatosan végzik a hóeltakarítást, síkosságmentesítést szombat este óta a Magyar Közút szakemberei, tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője vasárnap az MTI-t. Közölte: az Útinform szolgálat vasárnap reggeli összesítése szerint az ország nagy részén csapadékmentes az idő, kivéve a Dunántúl nyugati területeit.

Vas és Zala megye nagy részén, Somogy és Baranya megye nyugati területén, valamint Mosonmagyaróvár és Fertőszentmiklós környékén havazik, Szentlőrinc térségéből intenzív havazást jeleztek. Szállingózik a hó Csorna, Ajka, Sárvár, Keszthely, Lenti és Kaposvár közelében. Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az autópályák vizesek, nedvesek, a leállósávon előfordulnak latyakos szakaszok.

A főutak nagy része szintén vizes vagy nedves. Ott viszont, ahol intenzívebben havazik, a fő- és mellékutak egy részén télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők. Mosonmagyaróvár, Keszthely, Szentlőrinc és Mohács, valamint Kápolnásnyék és Hódmezővásárhely térségében közepes erősségű szél nehezítheti a közlekedést.

A Hír TV beszámolója szerint hat megyében másodfokú, narancssárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben. Ezeken a helyeken viharos széllökésekre kell számítani, emellett sok helyen akár 20 centiméternél is több hó hullhat. A hőmérséklet a következő napokban is fagypont alatt marad, a jövő héten mínusz 15 fok is lehet.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2014. december 28. 10:22
nem veszélyes, volt ennél már komolyabb is
Apáczai
2014. december 28. 09:32
Már az időjárás is szegény tüntiző útelzárók ellen van. No, majd 2-án, ha a böszme különítményesei vonaglanak a Parlament elé! Jönnek a hideg napok... Boldog Újévet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!