Tüntetnek a szakszervezetek az utakon

2014. december 15. 09:19

A közútkezelő szerint eddig nem okozott nagy fennakadást a több szakszervezet által közösen hétfőre szervezett forgalomlassító tüntetés. A belvárosi utak egyelőre járhatóak, az autópályákon sem okozott egyelőre nagy fennakadásokat a demonstráció. Közben a parlamentnél is tüntetnek.

2014. december 15. 09:19

Egyelőre nem okoznak nagyobb fennakadást az ország közútjain a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője reggel az MTI-vel. Azt mondta: egyedül az M3-as Budapestre bevezető szakaszán alakult ki a szokásosnál nagyobb hétfő reggeli torlódás, de vidéki helyszínekről egyelőre nem érkezet jelzés nagyobb fennakadásról.

Pécsi Norbert Sándor ugyanakkor mindenkitől azt kérte, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, a www.utinform.hu oldalon, illetve a közútkezelő hivatalos Facebook és Twitter oldalain.

Gaskó István, a hétfői országos félpályás útlezárásokat szervező Liga Szakszervezetek elnökének korábbi tájékoztatása szerint az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsival készülnek a közúti forgalom lassítására reggel 7 és délután 4 óra között, amivel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak.

A LIGA által szervezett közös demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (Médosz), a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is forgalomlassító tüntetést tart Budapesten, 400 áruszállító teherautóval.

A hvg.hu percről percre frissülő tudósítása szerint az M3-as és az M5-ös autópályán látható, de nem érezhető a tüntetés és egyelőre a tömegközlekedés sem terhelt, bár a hármas metró reggel ritkábban járt és nagyon tömött volt. Időközben a parlament mélygarázsának bejáratát is tüntetők foglalták el, de a tüntetést készenléti rendőrök felszámolták.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. december 15. 17:31
"Tüntetnek a szakszervezetek az utakon" A Gaskó kurvára elszámította magát, mert a Kossuth téri hangulatot azonosította a közhangulattal... :) Majd amikor egymás után borogatjuk az árokba a kocsijaitokat, akkor fogtok majd egy nagyot csodálkozni, tetvek, mert MÉG EGY TAXISSZTRÁJK ITT NEM LESZ, ARRA MOST LETESZEM A NAGYESKÜT!
Übermayer
2014. december 15. 15:29
Több pénzt az amerikai dohánycégeknek! Világ amerikai dohánycégei egyesüljetek! ...ilyen transzparensek is voltak? :)
Rézvirág
2014. december 15. 14:17
Nem igaz, hogy nem lehet egy olyan törvényt hozni, ami az ilyen _szándékosan_ forgalomlassító tüntetéseket betiltja...Csak hogy egyértelmű legyek: Tőlem tüntethet bárki bárhol, le is zárhatnak ezért utakat, azt benyelem, így jártam. Még a vasutas sztrájkot is megértem én, hát tartanak egy kis bemutatót, hogy mi lenne nélkülük...De hogy valakinek eleve az legyen a célja, hogy másokat szívasson azzal, hogy keresztbe áll az úton...az menjen már a 'csába!
DezInf
2014. december 15. 13:55
Aki fidexes az lop! Aki fidexes az csal! Aki fidexes az hazát árul! Aki fidexes, az bárkit képes kirabolni! A fidexes az evolúció zsákutcája :))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!