„Széles családi összefogással” vette ingatlanját Szijjártó

2014. október 01. 12:38

A közelmúltban kinevezett külügyminiszter azt mondta: családi összefogással vette 167 milliós ingatlanját, és nem hajlandó szégyellni magát azért, mert a szülei sikeresek, és biztos gazdasági hátteret építettek fel a gyerekeiknek és az unokáiknak.

2014. október 01. 12:38

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint törvényesen, széles családi összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték. A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte, az elmúlt napokban ellene intézett támadások oka, hogy az önkormányzati választás kampánya van, „felvillanyozódott időszakban vagyunk”, emellett sokakat meglepett miniszteri kinevezése. Közölte: politikusként evidens, hogy támadásokkal is kénytelen szembesülni, de „nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert a szüleim sikeresek”, azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értek el, amellyel még az unokáiknak is stabil anyagi hátteret tudnak biztosítani. 

Kiemelte: a szülei nem politikai szereplők, ezért visszautasít minden támadást, amely ellenük irányul. Nagy baj lenne, ha a 21. századi Magyarországon bárkinek azért kellene szégyenkeznie, mert a szülei sikeresek, és biztos gazdasági hátteret építettek fel a gyerekeiknek és az unokáiknak - vélekedett.

A tárcavezető hangsúlyozta: az ügyben neki egy dologgal kell elszámolnia, hogy hogyan, milyen forrásból vásárolta az ingatlant, és ezt – mondta – már többször megtette. Törvényesen, széles körű családi összefogással sikerült megvásárolni az ingatlant, de bármilyen hivatalos szerv bármilyen hivatalos eljárásában az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, ha kell rendelkezésre bocsájtja.

A miniszter – a korábbi adatokat megismételve – közölte: az ingatlan 167 millió forintos vételárából 68 milliót fedeztek a saját, 10 milliót a felesége megtakarításai, 10 millió forintot kaptak a felesége szüleitől és 79 millió forinttal támogatták a saját szülei.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2014. október 02. 12:51
SPION CSALÁD????
peti
2014. október 01. 17:53
Szíjjártó übergáz. Nem azért, mert a szülei vettek neki egy szép nagy házat, meg támogatják mindenfélével gyerekkora óta, mert megtehetik. Nem feltétlenül szégyen a gazdag család. A gáz (többek között), hogy nem érti, miért nem ildomos aktív politikusként, friss külügyminiszterként, ráadásul épp a mostani időszakban 700 nm-es, 200 milliós (átépítésekkel és kerekítve) házat dörgölnie az istenadta nép orra alá. Hasonló gáz, ha érti, de pont leszarja. Nem hinném, hogy a következő évekre egy mondjuk feleekkora kégli ne lett volna elég. 36 éves, vehet még elég villát meg helikoptert. Az arrogancia elhatalmasodása, az empátia teljes visszaszorulása a fideszben nagyon taszít, olyannyira, hogy legközelebb nem szavazok rájuk, ha továbbra is Lázár- és Szíjjártó-félék virítanak az élen. Egyelőre ellenük se, ugyanis nincs kire, de engem kezdenek elveszíteni, pedig se szegény nem vagyok (még :), se elégedetlen. Személyem persze csak annyiban fontos, hogy ha én így vagyok vele, lehetnek még hasonlóan jópáran... Kicsit visszább az arcból, fiúk.
alex44
2014. október 01. 17:08
De most őszintén, a Gyurcsány nem széles családi összefogással vette a Szemlőhegyi házát, nem tudom csak kérdem?Még hozzá ha jól tudom az Apró család segítségével.
JohnnyFirpo
2014. október 01. 15:34
Egy tragikomédia ez a csóka... Tegyük fel, hogy igaz amit mond: egy miniszter neki áll kérkedni anyuci-apuci vagyonával. Most már tényleg kíváncsi vagyok hova van még lejjebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!