Tovább, tovább

2014. október 30. 12:07

Kíváncsi vagyok, meddig ragaszkodik a kormány ahhoz, hogy a megszokott „óvó állam kontra nyerészkedő multik" gondolatmenetre felfűzött magyarázatokkal terelje el a figyelmet egy újabb megszorításról, ahogy azt most az internetadóval teszi.

2014. október 30. 12:07
Pomaranski Luca

A nagyvállalatokat sújtó különadóról még csak-csak lenyomták az emberek torkán a magyarázatot, hogy pusztán a csúnya burzsujkapitalista multik megadóztatásáról van szó a terheket nyögő kisemberekkel szemben, de a bankadónál már egyre többen kezdték kapiskálni, hogy ez nyilvánvaló reklámszöveg. Hogy a nyerészkedő multik vásárlói, ügyfelei, sőt, dolgozói is maguk a fent említett kisemberek – akikre gondolkodás nélkül hárítják tovább a pluszterheket. Hogy számos külföldi vállalat és bank kivonul Magyarországról, természetesen magyar dolgozókat rakva az utcára, ahogy az egész iparágak – például a dohányárusítás – megszüntetése sem a nyerészkedő külföldi tőkéseket, hanem a mi szomszédunkat, barátunkat, bácsikánkat tette munkanélkülivé. Hogy nyögjük a banki szolgáltatások emelkedő terheit, hogy az energiaszolgáltatók már nem fordítanak fejlesztésre, hogy az agyonadóztatott cafetériajuttatásokról egyre több cég kénytelen lemondani. Azt pedig valószínűleg csak a nagyon elvetemültek állítják meggyőződéssel, hogy állam bácsi majd gondoskodik a hátrahagyottakról (már arra sem emlékezve, hogy volt már ilyen, de annak is rossz vége lett).

Nem, kérem, ha a nagyvállalatok szívnak, akkor szívunk mi is, a piacgazdaság jellegzetességeiből kifolyólag ugyanis igenis ránk hárítják majd az internetadót is, mint az összes többit – mert hát ki másra?

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. október 30. 19:29
Jóasszony. Mondjon a "számos kivonuló külföldi nagyvállalat és nagybank" közül legalább kettőt. Ne az Angliában tönkrement Tesco-t (az se hagy űrt maga után). Amit ide rittyentett, csak a szokásos felületes, hazug propaganda vagy a kegyed személyes frusztrációja. Erre mondta L. Simon: a magyar újságírás a béka valaga alatt fuldoklik.
atila68
2014. október 30. 18:38
Luca! Mi a megoldás?
Peter8811
2014. október 30. 18:07
Ez a Norvég Kisalföld?
nimród
2014. október 30. 17:51
Úgy látom, a ballib most erre a posztra koncentrálta egyre csekélyebb erőit. Izzadva törik a fejüket a rágalmakon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!