Orbán megígérte: a ciklus végéig elkészül az M44-es

2014. október 07. 21:29

A miniszterelnök szerint noha egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.

2014. október 07. 21:29

A következő önkormányzati ciklus végére mindenképpen elkészül az M44-es, amely egy négysávos, modern, európai közlekedési útvonal lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a békéscsabai Csaba Televíziónak kedden. A kormányfő kifejtette: lehet, hogy a Kecskemétről Békéscsaba felé vezető M44-es nem autópálya, hanem autóút lesz, de – mint fogalmazott – kivette a „nagyesküt” Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterből, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út, ha nem európai uniós forrásból, akkor magyar költségvetési finanszírozással. Orbán Viktor ugyanakkor jelezte, hogy egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.

A miniszterelnök az interjúban szólt arról is, a jövő a munkahelyteremtés politikájáé, ezért a kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget – ami néhány tízmilliárd forint is lehet –, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre. S hogy „ne legyen marakodás a város meg a falu között”, a megyei közgyűlések is kapnak egy elkülönített forrást megyei gazdaságfejlesztésre - tette hozzá.

A kormányzati intézkedések közül Orbán Viktor – mint mondta – a rezsicsökkentésre a legbüszkébb, mert azzal véget ért az a korszak, amikor a nagy, elsősorban nemzetközi közszolgáltató cégek „hét bőrt is lehúztak egy magyar családról”. Arra is büszke – folytatta –, hogy a kormány elszámoltatja a bankokat, ami több, mint egy pénzügyi manőver, mert ezzel „győzött az igazság”.

    A Fidesz-KDNP békéscsabai polgármesterjelöltjéről, Hanó Miklósról a kormányfő azt mondta: kisgazda hagyományt képvisel, ami fontos, mert Békéscsaba egy mezőgazdaságból kinőtt polgárváros.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. október 08. 10:52
Azért csak a ciklus végére készülhet el, hogy legyen mit átadni a választások előtt. Ha a ciklus közepére készülne el akkor még az is előfordulna, hogy a narancs-birka elfelejti azt, kire kellene nekie szavazni.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. október 08. 09:23
Ígérte. Kinek? Ja, ez az ami törökországba vezet?
Szijj ÁRTÓ
2014. október 08. 09:09
Schollander "Az európai kereszténydemokrata kormányzás" támogatója ugyanis - nem trágárkodik, nem gyalázza azt, akivel vitába száll, - hanem értelmes érveléssel cáfolja a vitabéli ellenfél állításait. Ha tudja." Zseniálisan alázod ezt a fattyút. De én nem vagyok ilyen kulturált ezért arra bíztatlak hogy adjál a mocskos, szemét, aljas, öntelt fideszes pofájuknak
Szijj ÁRTÓ
2014. október 08. 09:05
csuka köszönjük Zseniális kórtörténeti megállapítások fidesz és mszp agyú maunikasó népe birkák meg csak néznek ki afejükből hogy : mi van????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!