Van gáz!

2014. október 01. 12:10

Sohasem értettem, hogy egy olyan, közismerten gáznagyhatalom, mint Magyarország, miért szállít milliónyi köbméter fűtőanyagot egy másik országnak, mikor nyakunkon a tél.

2014. október 01. 12:10
Garamvölgyi Imre

Ukrajna protestált! Mondván: Magyarország tartsa be szerződésben vállalt kötelezettségeit. A Naftogaz hivatkozott még az uniós alapelvre is: »Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén.« Megszellőztették azt is, hogy gázstopra azután került sor, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Alekszej Millerrel, az orosz Gazprom vezérével tárgyalt Budapesten.

Azt hiszem, az intézkedés mögött kár politikát, összeesküvés-elméleteket keresni, pusztán a saját tartalékaink feltöltése lehet a cél. (Egyébként ez a lehetőség a szállítási szerződésben is benne foglaltatik!) Marad azonban a ziccer. Ismerve nem túl jó uniós respektünket, fel lehet tenni egy lyukas húszfillérest a tippmixre, ezért is »belénk áll« majd a brüsszeli testület…

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2014. október 01. 14:20
Ki kellett volna fizetni a gazt....hol nevezik zsarolasnak ha a boltos nem ad tobb hitelt... mintha egy ciganykan lenne ukrajna fizetni semmiert, de segiccccse akarmiben és be nem all a pofaja hogy neki jar....
balbako_
2014. október 01. 13:48
Lehet kotyogni, de a saját energiaellátás az első. Egyébként ha nem lennének tározóink most mit tennénk?
paraklétosz
2014. október 01. 13:19
"Azt hiszem...lehet..." Írogatunk, írogatunk...Kisalföldi Garam völgy.
abraxas
2014. október 01. 12:39
A brüsszeli testület úgy érvelt, hogy mindenkinek, minden tagországnak ki kell vennie a részét az ukránok megsegítésében. Helyes! Mi már szállítottunk nekik gázt, most szállítsanak a portugálok, vagy az írek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!