A Bloombergben védték az internetadót

2014. október 30. 21:21

A világ egyik vezető pénzügyi médiumában védte meg Leonid Bershidsky az Orbán-kormány internetadóját. A Berlinben élő gazdasági újságíró szerint az információfogyasztás megadóztatása nem is olyan őrült elképzelés.

2014. október 30. 21:21

„Nincs ok arra, hogy egy társadalom, mely elfogadja a hagyományos telefonálás megadóztatását, elvesse az internetforgalomét” — írja a Bloomberg View-ban megjelent, az Orbán-kormány által bevezetni kívánt internetadóról szóló cikkében a Berlinben élő gazdasági újságíró, Leonid Bershidsky, aki szerint ha egy kormány megadóztatja a fogyasztást, logikus, ha ezt az adatok körére is kiterjeszti.

A cikk szerzője úgy gondolja, a kormánynak meg kellene hajolnia a tiltakozók akarata előtt, még akkor is, ha az internetadó ötlete szervesen illeszkedik az Orbán-kabinet eddigi adópolitikájának és gyakorlatilag az eddigi telefonadó kiterjesztése csak.

„Azzal is lehet érvelni, hogy nekünk, internethasználóknak valójában nincs szükségünk olyan sok videó és hanganyagra, mint amennyit a szolgáltatók, és különösen a reklámozók ránk erőltetnek. Vessünk csak egy pillantást az önmaguktól elinduló videókra a Facebookon és máshol: ha adót kellene fizetnünk a megtekintésünk után, többünk bizonyára blokkolná őket” — írja Bershidsky, aki szerint ha megadóztatnák a nagyfokú internethasználatot, az arra késztetné a nagy techcégeket, hogy forgalomminimalizáló eszközöket fejlesszenek ki.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. október 31. 08:50
Miért van hogy Magyarországon minden "Européer demokratának"habzik a szája,lebirkázza,azt aki más véleményen van mint ő?Nekik nem szabadna ezt tenni,ehhez csak nekünk náciknak,fasisztáknak lenne jogunk,de nem tesszük.
Akitlosz
2014. október 31. 00:48
A nép egy egyszerű fiának a véleménye: http://img.444.hu/klauzal.jpg
Akitlosz
2014. október 30. 22:07
"ha adót kellene fizetnünk a megtekintésünk után, többünk bizonyára blokkolná őket" Mert az olyan roppant egyszerű. A levelek 95%-a spam. Blokkolja az okos, ha tudja! A rosszfiúk mindig lépéselőnyben vannak.
Akitlosz
2014. október 30. 22:00
Így is meg van adóztatva már az égvilágon mindennek a fogyasztása, ami pénzbe kerül. Méghozzá világrekord szinten. Úgy hívják, hogy Általános Forgalmi Adó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!