Növeli európai gázimportját Ukrajna

2014. szeptember 02. 08:15

Augusztusban 13 százalékkal nőtt Ukrajna gázimportja Európából, nagyobb részt Magyarországon keresztül érkezik hozzájuk a gáz, de még közel sem használták ki a napi szállítási kapacitást. Ukrajna második hónapja nem kap orosz földgázt.

2014. szeptember 02. 08:15

Ukrajna augusztusban 13 százalékkal, 250 millió köbméterre növelte gázimportját Európából júliushoz képest, az ország második hónapja nem kap orosz földgázt. Az Unian ukrán hírügynökség honlapján olvasható jelentés szerint Ukrajna Lengyelország felől 122 millió köbméter, Magyarországon át 128 millió köbméter földgázhoz jutott.

Ukrajna május elsején újította fel a földgáz behozatalát Magyarországon át. Magyarországon keresztül maximum napi 16 millió köbméter földgáz juthat el Ukrajnába, így a szállítási kapacitás még messze nincs kihasználva. Augusztusban napi átlagban 4 millió köbméter földgáz jutott Ukrajnába Magyarországon át. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. szeptember 02. 10:09
"nagyobb részt Magyarországon keresztül érkezik hozzájuk a gáz, de még közel sem használták ki a napi szállítási kapacitást" ideje lenne beépíteni a balliberált pártocskák kampányába a "szénhidrogén nagyhatalmi" tudatot hogy nagyobbat lehessen ütni a patáson
illiberator
2014. szeptember 02. 09:49
Még 3-4 hónap és a tél megoldja az ukrán válságot. Oroszoknak csak a csapokat kell elzárni és várni.
Csigorin
2014. szeptember 02. 09:19
tipikus ciganykodas, nalunk kikapcsoljak mert baszunk fizetni, hat kunyizunk a szomszedtol okosba...
Berecskereki
2014. szeptember 02. 09:14
Már megint egy olyan hír, amelynek háromnegyed része hiányzik. Honnan származik az a gáz, amelyet Magyarország Ukrajnának ad el? Hogyan, mikor és mennyit fizet a részére szállított gázért Ukrajna? Milyen mértékben vannak feltöltve a magyarországi gáztározók? Akadályozza e Ukrajnába történő gézszállítások a magyar gáztározók feltöltését? Amennyiben Oroszország elzárná a gázcsapokat, Magyarország honnan, miképpen és mennyiért kapna gázt és ez miképpen viszonyul Oroszországból behozott gáz árához?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!