Nemzeti italboltok: A sör és a bor kimarad?

2014. szeptember 04. 10:41

A sör és a bor továbbra is kapható volna az élelmiszerboltokban és borszaküzletekben is, nem csak a nemzeti italboltokban – írja Válasz.hu

2014. szeptember 04. 10:41

A Válasz.hu forrásai szerint a nemzeti italboltokra vonatkozó szakmai alapkoncepció kidolgozásában népegészségügyi szakemberek is részt vettek. A javaslat a portál szerint forradalmi átalakulást hozna, mivel a szeszes italok (a hivatalos meghatározás szerint a 15 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú italok) vagy ezek közül a magasabb szesztartalmúak (egyelőre nem tudni, hogy pontosan hol húzzák meg a határt) élelmiszerboltban már nem volnának megvásárolhatóak. Azonban a korábban kiszivárgott változatoknak megfelelően az alacsony alkoholtartalmú italok forgalmazásában nem lennének alapvető változások: vagyis bort és sört továbbra is lehetne vásárolni az élelmiszerboltokban, borszaküzletekben.

Mint szerda reggel megírtuk: a Napi Gazdaság kormányközeli forrásból úgy értesült: a dohányhoz hasonlóan jövőre állami felügyelet alá kerülhet az alkoholkereskedelem is.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. szeptember 04. 14:49
Pálinkát meg főzzön magának mindenki otthon.
S0ma
2014. szeptember 04. 13:21
Hehe! Egy jó kis részegséghez elég lesz bekapcsolni a TV-t! Ép ésszel úgy sem lehet nézni!
Mich
2014. szeptember 04. 13:16
"Nemzeti italboltok: A sör és a bor kimarad" Magyarán: enyhébb italmonopólium, mint Svédországban, Finnországban, Norvégiában...
3M..
2014. szeptember 04. 12:51
Akkor a sör, és a bor már nem is a nemzet itala? Következő lépésként már adódik a kérdés, ki lesz akkor a "Nemzet Asszonya"? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!