Olcsó nálunk az energia, csak sokat pocsékolunk

2014. augusztus 14. 12:33

A Magyar Energiahatékonysági Intézet felmérése szerint annak ellenére, hogy Budapesten az egyik legolcsóbb Európában mind a villany, mind a gáz, a rezsiköltségek mégis magasak az épületek alacsony energiahatékonysága miatt.

2014. augusztus 14. 12:33

Az energiahatékonyság növelésének szükségességére hívja fel a figyelmet a Magyar Energiahatékonysági Intézet felmérése, amely szerint bár az európai átlagnál jóval alacsonyabbak az energiaárak Magyarországon, mégis sokat fizetünk rezsire a lakások rossz szigetelése miatt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfrissebb, 2014. júliusi jelentése a lakossági villamos energia és földgáz átlagárát vizsgálja az Európai Unió 28 fővárosában. Azt vetették össze, mennyire megterhelő az európai átlagfogyasztók számára a villany és gáz árának kigazdálkodása a családi büdzséből.

Annak ellenére, hogy a felmérés szerint Budapesten kifejezetten olcsó az energia, a háztartások kiadása mégis magas európai összehasonlításban. Ennek fő oka az intézet szerint, hogy az épületek pazarolják az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlennek nevezik az energiahatékonyság növelését, miután az ország energiafogyasztásának 40 százaléka a lakásokhoz kötődik – áll a közleményben. 

Az energiahatékonysági intézet szerint a magyar háztartások fajlagos energiafelhasználása az elsők között vannak az Unióban, jelentős részben a huzatos ablakok, szigeteletlen falak, elavult fűtésrendszerek miatt. A MEHI felhívja a lakosság figyelmét, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban rendelkezésre álló források – a megszokott kedvezményezetti körön túl – már lakossági energiahatékonysági beruházások támogatására is felhasználhatók.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. augusztus 14. 22:59
Egy modern ház annyira drága, hogy olyanja nem lesz a népnek, csak a gazdagabbaknak mutatóban.
pimepime
2014. augusztus 14. 16:10
"Olcsó nálunk az energia, csak sokat pocsékolunk" ------------------- Olcsó nálunk az energia, ezért sokat pocsékolunk.
kukagyerek
2014. augusztus 14. 13:49
"Olcsó nálunk az energia,.." ...... Olcsó a f@szt!
kjkj945
2014. augusztus 14. 13:06
http://www.delmagyar.hu/gazdasag/aram-_es_gazdijban_dobogos_helyen_allunk_europaban/2285069/ Áram- és gázdíjban dobogós helyen állunk Európában Európában Ciprus után Magyarországon a legdrágább az áram – derül ki az Eurostat jelentéséből. Gázárban is dobogós helyen állunk, ha a hazai árszintet nézik az elemzők. Jórészt azért dolgozunk, hogy a rezsinket kifizethessük. http://www.delmagyar.hu/aram-_es_gazdijban_dobogos_helyen_allunk/cikk/229/2285069/2.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!