„Nem mehetnek nyomortelepeken keresztül a szurkolók a stadionba”

2014. augusztus 09. 17:10

A miskolci polgármester szerint a nyomornegyedek felszámolása már régóta aktuális, de a felújított stadion is egy speciális helyzetet teremt.

2014. augusztus 09. 17:10

Kriza Ákos szerint aki a kilakoltatásokat bírálja, az a jogrendet vitatja, ezért azt tanácsolja bírálóinak, hogy Alkotmánybírósággal vitatkozzanak, ne vele. Mint mondta, a felháborodást keltett két kilakoltatás (mikor egy idős nőt és egy kisgyermekes családot tettek az utcára) felhalmozódott tartozások miatt történt bírói ítélet alapján, és neki erről nem is volt tudomása.

A polgármester elmondása szerint sokan engedély, jogcím nélkül tartózkodnak az önkormányzati lakásokban. Ők nem fizetnek semmit és lepusztítják az ingatlanokat. Az ő elhelyezésükről az önkormányzat nem tud gondoskodni. Akik viszont jogcím alapján lakták a lakást, azokkal általában meg tudnak állapodni, hogy mennyit fizet az önkormányzat a kiköltözésért – mondta a polgármester.

A polgármester elmondta: telepfelszámolási programjukat 35 ezer aláíró támogatta, és a diósgyőri stadion rekonstrukciója most még egy speciális helyzet. Nem várhatjuk, hogy nyomortelepeken keresztül menjen több tízezer szurkoló a stadionba.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. augusztus 10. 19:58
Nem jó az érvelés. A fő érv: minden nyomortelepet fel kell számolni! A nyomortelep bűntanyává válhat és fertőző góccá! Szét kell szórni a családokat, kózmunkát adni, gyerekeket iskolába.
blaupanter
2014. augusztus 10. 16:39
Ez a szintiszta igazsag amit a polgarmester Ur nyilatkozik. Azokban az utcakban melyrol szo van,meg nappal,autoval,nemhogy gyalogosan,Nem tanacsos vegigmenni.Ki kell azokat az embereket soporni azokbol a mara mar altaluk lepusztitott vityilokbol.Amikor meg ezeket az ingatlanokat gyari munkasok,ketkezi dolgozok ,a kornyezo gyarak,foleg a Kohaszat dolgozoi laktak,szepen karbantartottak voltak,kertjeik gondozottak,viragosak.Sajnos az egyuttelesre alkalmatlan egyenek mara az egesz kornyeket hirhedte tettek,ugy neztek ki ,mint a brazil favellak ect.ect.Tessek mar arrol is a karogoknak,az un jogvedoknek a kornyeken elo,tisztessegesen dolgozo es adozo allampolgarokrol is beszelni. Vagy talan nekik nincsennek jogaik.Vannak meghozza nagyon is.
rtlklubhu
2014. augusztus 10. 11:54
Meghallgattam a polgármestert a rémhír tv-n és teljesen korrekt volt. Kár,hogy a fideszben nincs több ilyen ember. Vagy én legalább is még nem láttam csak rogán féléket.
vigyor
2014. augusztus 10. 11:18
Kezdem nagyon rühelleni ezt a stadion mizantériát. A cigánytelepet fel kellett számolni. Pont. Hogy a város úgy döntött, hogy kell még parkoló ...hát így döntött. Speciel én nem értek ezzel egyet, de nem is az én dolgom. De, hogy a cigánytelepet azért számolják fel, mert parkolót építenek, ez gyomorforgató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!