Lefejezett egy amerikai újságírót az Iszlám Állam

2014. augusztus 20. 10:05

Az amerikai James Wright Foleyt a kamerák előtt fejezték le az Iszlám Állam fegyveresei. A negyven éves szabadúszó újságírót két éve rabolták el Szíriában. A terroristák azt ígérték, hogy ha az USA nem hagy fel a légicsapásokkal, akkor Steven Sotloff, a Time magazin munkatársa lesz a következő áldozat.

2014. augusztus 20. 10:05

Kamerák előtt fejeztek le egy Amerikai újságírót az Iszlám Állam harcosai. A negyven éves James Wright Foleyt 2012-ben rabolták el. A videó elején felidézik, hogy Barack Obama amerikai elnök engedélyezte az Iszlám Állam állásai elleni amerikai légicsapásokat. Ez után a kamera Foleyra vált, akit feltehetően kényszerítettek egy USA-ellenes szöveg elmondására. A videó végén a végig Foley mellett álló, arcát fekete kendőbe takaró terrorista lefejezi az amerikai újságírót.

A videó végén egy másik korábban elrabolt amerikai újságíró is feltűnik: a fegyveres üzenete szerint ő lesz a következő, ha Obama nem dönt úgy, hogy az USA befejezi a légicsapásokat. Az újságíró a külföldi lapok szerint Steven Sotloff, a Time munkatársa. Sotloff tavaly augusztusban tűnt el Szíriában.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. április 15. 21:44
Az is lehet, hogy az Izraeli titkosszolgálat oktatófilmje. A háttétben a Negev sivatagggal a feltűrt gatyás meg a Dániel Péter aki pont most jött meg a pöcegödör tisztításból és megkérték hogy játssza el a hóhér szerepét.
USsange
2017. április 15. 21:43
Videó nélkül, most már egy képről is azt lehet hazudni, hogy lefejeztek egy embert?
zoles
2017. április 15. 21:41
Amerika és emberket gyilkol, ők is azt teszik.
Ouroboros
2016. február 19. 03:42
Megölni. Mindet. A saját beleikre fölakasztani ezeket a fasisztákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!