Jobbik: Több pénzt a köztisztviselőknek!

2014. augusztus 05. 15:36

A Jobbik a gazdaságpolitikai aránytalanságok felszámolását sürgeti: a párt szerint 40 százalékos elmaradások is vannak a köztisztviselői fizetésekben a versenyszférához képest és a kivándorlásban is szerepe van a befagyasztott illetményalapnak.

2014. augusztus 05. 15:36

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján három területet jelölt meg, ahol beavatkozást tartanak szükségesnek. Az első a köztisztviselői illetményalap megemelése. A Jobbik szerint 40 százalékos elmaradások is vannak a köztisztviselői fizetésekben a versenyszférához képest és a kivándorlásban is szerepe van a befagyasztott illetményalapnak.

A Jobbik parlamentnek is benyújtott javaslata 38 650 forint helyett 49 226-ban állapítaná meg az illetményalap összegét. Az ennek forrását firtató kérdésre a politikus kifejtette: pazarló tételek sokasága van a költségvetésben, köztük a brit tehenészvállalkozóknak és tejesgazdáknak fizetett visszatérítés és az integrációs források. Z. Kárpát Dániel emellett a stratégiai megállapodások összes részletének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazta arra hivatkozva, hogy az érintett cégek amellett, hogy a közteherviselésből nem veszik ki eléggé a részüket, a foglalkoztatáshoz sem járulnak hozzá kellő mértékben.

A Jobbik harmadik javaslata a hazai kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozását célozza. A frakcióvezető-helyettes kifejtette: a magyar munkahelyek kétharmadát biztosító hazai cégekkel kellene megállapodásokat kötni, mert míg egy multicég átlagosan hatmillió forint támogatást kaphat munkahelyenként, addig a magyar kkvk számára ennek az összegnek a negyede sem érhető el. Z. Kárpát Dániel kérdésre reagált a KSH legfrissebb adataira is, amelyek szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 3,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Azt mondta: örülnek minden pozitív adatnak, de a mutatók további fejlődésének alapjait nem látják.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. augusztus 06. 10:21
A köztiszviselők botrányosan keveset dolgoznak. Az Önkormányzatokná.Pénteken délben hazamennek. Egyes minisztériumokban két ember végzi egy munkáját. Érdemeljék ki először a fizetésemelést.
Berecskereki
2014. augusztus 05. 21:03
Bár nem közvetlen kapcsolódik a mostani cikk témájához, de közvetve igen. Szeretnék megosztani egy e-mailben az Emberi Erőforrások Minisztérium Felsőoktatási felelős államtitkárától kapott tájékoztatást. Szeretném előrebocsájtani, hogy nem dicsekvésből teszem, csak azt szeretném érzékeltetni; van értelme a hivatalos hely megkeresésnek és válasz is jön rá. Más témakörben is ezt tettem pedig a téma személy szerint nem érintett, és minden esetben kaptam rá választ. A mostani sem érint közvetlen. Tárgy: Magyarországon továbbtanulni kívánó külföldi diákok felsőoktatási felvételi eljárási ügye kapcsán megkeresés Tisztelt…………..! Balog Zoltán miniszter úr nevében is köszönöm Önnek, hogy megtisztelt bizalmával és hozzánk fordult a romániai felvételezők ügyében. Tájékoztatom, hogy a 2014. július 21-én arra utasítottam az oktatási Hivatalt, hogy fogadja be a romániai végzettségeket igazoló papírokat, mivel egyértelmű, hogy a felvételezni szándékozók önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Tájékoztatom arról is, hogy Balog Zoltán miniszter úr levélben fordult Remus Pricopie román nemzeti oktatásügyi miniszterhez, tájékoztatást kérve a kialakult helyzetről. Őszintén remélem, hogy minden érintett számáéra megnyugtató megoldás született.
=nessuno=
2014. augusztus 05. 18:44
"Szerencsére" nem rendezi a Fidesz a bérüket, ezért nem tud hatékony lenni a végrehajtó hatalom. Ha nem buktatnák meg magukat, majd az államapparátus tesz róla. Csak terrorral nem lehet működtetni.
rosszkutya
2014. augusztus 05. 16:42
Mindenkinek több pénzt! Én nyertem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!