Együtt-PM: Miért teljesítenek rosszabbul a partnercégek?

2014. augusztus 04. 10:52

A pártszövetség a kormány és stratégiai partnerei között megkötött megállapodásokra, hogy kiderüljön: miért teljesítenek rosszabbul ezek a cégek a munkahelyteremtésben, mint a többi versenyvállalat.

2014. augusztus 04. 10:52

Az Együtt-PM a multinacionális cégekkel kötött minden stratégiai megállapodás nyilvánosságra hozatalát követeli annak érdekében, hogy kiderüljön: miért teljesítenek rosszabbul ezek a cégek a munkahelyteremtésben, mikor a partnerség éppen ennek fokozására szolgálna – közölte a pártszövetség.

Utaltak az Index cikkére, amely szerint a munkahelyteremtés nem lendült fel a kormány stratégiai megállapodásainak hatására, ezek a cégek semmivel nem teljesítenek jobban a munkahelyteremtésben, mint a többi versenyvállalat, sőt kissé alacsonyabb náluk a növekedés. 

A szövetség azt szeretné tudni, mi van a kormány sikerpropagandája mögött: hogyan lehetséges az, hogy a partnercégek rosszabbul teljesítenek a munkahelyteremtésben, mint a többiek? – áll az Együtt-PM közleményében.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. augusztus 05. 07:26
Az "egymillió új munkahely" programjának meghirdetése óta sunyiban 10%-os leépítés volt a postánál, 3000 ember vesztette el munkáját és megélhetését. Lehet trükkök százaival kozmetikázni a statisztikai adatokat, de a valóság egyre fájdalmasabb számunkra. A Fidesz gazdaságpolitikájáért, jobban mondva, a 2010-es választás előtti és utáni handabandáért, a rengeteg áttételes, közvetett megszorításért az a Matolcsy a fő felelős, aki szemlátomást elmebajos, aki egész nap magában beszél, estére meg már nem emlékszik rá, hogy ki mondta neki azt a sok hülyeséget... http://kuruc.info/r/2/131243/
indiáner
2014. augusztus 04. 16:54
Mindenki össze-vissza beszél. Lenne egy módszer ennek megakadályozására: Ha az adott témáról korrekt statisztikák lennének. De akkor kiderülne, hogy tulajdonképpen az államigazgatásban ki mit dolgozik. A jelenlegi rendszerrel mindenki jól jár, mert lehet szidni egymást, a nyuggerek meg veszik a lapot. De ki fizeti a számlát?
kuwiq
2014. augusztus 04. 11:25
milyen többiek? a partnerségi kapcsolatban a lényeg, hogy a cég beszállítói magyarok legyenek, ezt is mérték, vagy ez csak a szokásos handabanda?
csuka
2014. augusztus 04. 11:13
"- Mégis, mik ezek a stratégiai megállapodások? - Semmi komoly. Kormányzati PR, hogy nincsenek is rosszban a multikkal. - De ebbe miért mennek bele a cégek? - Miért ne? Nekik sem kerül semmibe." --- "A kormány jóbarátai alig teremtettek új munkahelyeket Ha a közelgő leépítéseket is beleszámoljuk, negatívba fordul a 48 stratégiai megállapodás mérlege. Összeszedtük a számokat. " Hazug, besúgókból lett maffiózók mindenütt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!