Perel az Együtt-PM a belvárosi alpolgármesterek vagyonnyilatkozataiért

2014. július 23. 12:21

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter és Puskás András, az V. kerület jelenlegi és volt alpolgármestereinek vagyonnyilatkozataihoz. A párt arra gyanakszik, hogy a piaci ár töredékéért jutottak önkormányzati ingatlanokhoz.

2014. július 23. 12:21

Az Együtt-PM adatigénylési pert indít az V. kerület jelenlegi és volt alpolgármesterei ellen, hogy hozzák nyilvánosságra vagyonnyilatkozataikat – jelentette be Juhász Péter, a szövetség társelnöke.

Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármester, aki a Fidesz V. kerületi polgármester-jelöltje is, az Együtt-PM szerint töredékáron vásárolt meg egy önkormányzati ingatlant. Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt nem tudta meg az  Együtt-PM, hogy a valóságban pontosan mennyit fizetett érte – mondta Juhász. Az Együtt-PM társelnöke Puskás Andrásról úgy fogalmazott: a volt alpolgármesterről „teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen”. 

Juhász Péter elmondta, hogy a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be illetve több mint két héttel ezelőtt kikérték a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. július 23. 12:33
Én arra is kíváncsi lennék, Juhász Péter vajon miből él, hiszen nemrégiben azt nyilatkozta: a barátai tartják el. (És még csak nem is szégyellte)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!