Nem ismerte saját törvényjavaslatát L. Simon

2014. július 01. 19:42

L. Simon László nem ismerte pontosan a saját törvénymódosító javaslatát, ami alapján a kisvállalkozásoknak is fizetniük kell reklámadót, ha azt a Google vagy a Facebook nem fizeti be.

2014. július 01. 19:42

A kisvállalkozásoknak is fizetnie kell reklámadót akkor, ha a Facebooknál, vagy a Googlenél hirdet a médiaadó új törvénymódosító javaslata szerint, amit L. Simon László adott be. A kisvállalkozásoknak akkor nem kellene adót fizetnie, ha azt a Facebook, vagy a Google befizetné, azonban mivel nem magyarországi adóalanyok, ezért a reklámadót nem kell befizetniük. Ekkor viszont a reklámadó befizetési kötelezettsége a hirdetőt fogja terhelni.

L. Simon László az RTL Klub Híradójának először úgy nyilatkozott a törvénymódosító javaslattal kapcsolatban, hogy nem keletkezik befizetési kötelezettség a hirdető számára, ha a külföldi adóalany az adót nem fizeti ki. Ebben azonban L. Simon nem volt biztos, majd több telefon után bevallotta, hogy tévedett, és a hirdetőnek akkor kell fizetnie reklámadót. Erről azonban csak akkor nyilatkozott volna, ha az RTL Klub az eredeti riportot nem használja fel.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. július 02. 15:47
Ő miért lenne különb a többi fidesz-huszárnál...
kaffogó hebrencs
2014. július 02. 09:59
Szégyenkormány szégyenállamtitkára.
Kárpáti Zoltán
2014. július 02. 09:41
A kisvállalkozások már csak azért sem fizethetnek, mert nem valószínű, hogy 500 millió forint fölött lenne a facebook és google reklámköltségük. Azaz az adómentes sávba esnek. És különben is, olyat még nem látott a világ, hogy más fizesse ki más adóját.
Kárpáti Zoltán
2014. július 02. 09:36
"Ekkor viszont a reklámadó befizetési kötelezettsége a hirdetőt fogja terhelni" Igen? És azt hogy számolják ki, hogy melyik adósávba esik a hirdető? A Facebook és a Google nem fog adót fizetni Magyarországon, ez eddig is tudható volt. Ezt is rosszul tudta L. Simon, hogy majd megadóztatja őket. Azért megnézhetné, hogy milyen idiótaságokat nyújtanak be a nevében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!