MSZP: ki a felelős a gyárbezárásokért?

2014. július 24. 13:48

Az MSZP szerint politikai reklámfogások voltak a kormány által kötött stratégiai megállapodások, ezt igazolja a gyárbezárási hullám. Ezt Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte csütörtökön az MTI-vel.

2014. július 24. 13:48

A politikus közleményében emlékeztetett arra, hogy Nokia közel 2000, a Telekom pedig 1700 fős elbocsátást jelentett be, miközben mindkét társaság az Orbán-kormány stratégiai partnere. Gúr Nándor közölte, az MSZP tételes beszámolót vár a kormánytól a stratégiai megállapodásokról és arról, hogy ki a felelős az országos gyárbezárási hullámért. Mint írta, a kormány 2012 nyara óta több mint 40 stratégiai megállapodást kötött különböző magyarországi termelő cégekkel. Az ellenzéki képviselő szerint két év után ideje mérleget vonni: van-e bármilyen pozitív hatása ezeknek a megállapodásoknak?

Gúr Nándor véleménye szerint az idő és a tömeges elbocsátások azt igazolják, hogy ezek csak politikai reklámfogások voltak. Nem akarunk rémképeket festeni, de nagyon úgy tűnik, hogy ahol a kormány ilyen megállapodást kötött, ott a dolgozók nagy részének mennie kell – tette hozzá. Közölte, Orbán Viktor miniszterelnök egymillió új munkahelyet és európai termelési központot ígért, de csak a munkanélküliséget termeli.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2014. július 24. 18:22
"MSZP: ki a felelős a gyárbezárásokért?" Öööö... A Szent Piac?
hátakkor
2014. július 24. 16:55
Ki a hibás? A piac és a progresszió..
balbako_
2014. július 24. 16:19
Hát az MSZP semmit nem tett amíg hatalmon voltak, pontosabban sokat tett azért, hogy minél több munkanélküli legyen. (Ennyi az igazság)
blaupanter
2014. július 24. 16:08
GUR az ehsegmenetelo Borsodikent sok mindenre nem emlekszik.Ok es voros et.ai tettek tonkre Miskolc es a megye gyarait,uzemeit horn pufival az elen.Most meg pofaznak,hogy sok a munkanelkuli.Egykori et ai pogacsas Erika, Tolnai L. meg elprivatizaltak ,eladtak vagy tonkretettek az emerek szazezreit,csaladokat. GUR.boszme csak kussoljon,lapuljon,mint sza......r a fuben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!