Kövér: Szabadság nem pénzből, hanem hitből lesz

2014. július 12. 15:49

A hit megtartó erejéről beszélt egyebek mellett Kövér László szombaton Jászapátiban, a Jászok Világtalálkozóján, ahol az Országgyűlés elnöke azt is hangsúlyozta, hogy szabadság soha nem pénzből, hanem mindig hitből lesz.

2014. július 12. 15:49

A hit megtartó erejében rejlik nem csak a jászok önazonosságának és megmaradásának oka, de a jász jövő záloga is – hangsúlyozta Kövér László. A házelnök szerint sokan keresik arra a választ: ha egy nép a történelem során elveszíti őshazáját és nyelvét, miképpen őrzi meg mégis önmagát. A jászok neve hallatán napjainkban sokan mindenekelőtt a szabadságra gondolnak, hiszen méltán híres az önmaguk szabadságát 1745-ben pénzért megváltó jászok redemptiója – jegyezte meg.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. július 14. 08:57
Igen, nyilván úgy van, ahogy Kövér elvtárs mondja. Meg aztán a gazdaság talpraállításához is 30 markos legény kell. (Csak azt nem értem, 4 év alatt miért nem sikerült még ezt a 30-at megtalálni.)
Akitlosz
2014. július 13. 17:34
Az két nagyon különböző dolog, hogy valaki szabad, vagy csak azt hiszi, hogy szabad.
marko11
2014. július 13. 10:52
Szabadság kétféle van. Az egyik, a külső, az adományozható. (Ilyet kaptunk mi rendszerváltás címén.) A másik, a fontosabb, a belső. Ez nem adományozható, ezért mindennap meg kell küzdeni. Vagyis az un. szabad világban is lehetsz rab (konzumidióta), és diktatúrában is lehetsz autonóm ember. Aki érti, érti, aki meg nem, az fideszezzen, komcsizzon, nácizon...ízlés szerint!
liberálzöld.
2014. július 13. 10:24
Ja! Ezért lop el a Fidesz minden pénzt. Övék a pénz, a népnek marad a hit, hogy a szabadság kié, az majd kiderül. Nem mintha nem tudnánk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!