Dinnyeevésre buzdít a földművelésügyi miniszter

2014. július 07. 11:14

Fazekas Sándor szerint a magyar dinnyetermelés megerősödött az utóbbi években, de hogy ez így is maradjon, arra buzdította az embereket a magyar görögdinnye promócióját elindító rendezvényen, hogy fogyasszanak minél több magyar dinnyét, mert jó és egészséges.

2014. július 07. 11:14

Megerősödött, talpra állt a magyar dinnyetermelés az elmúlt években, amit az is jelez, hogy a korábbi mintegy 5 ezer helyett ma már 6 ezer hektáron termelnek görögdinnyét az országban – hívta fel a figyelmet a földművelésügyi miniszter hétfőn a fővárosban, az egyik bevásárlóközpont CBA üzletében. Fazekas Sándor hozzátette, a dinnyetermesztés az országban mintegy 10 ezer családnak nyújt megélhetést. Aláhúzta: a magyar görögdinnyét nemcsak bel-, hanem külföldön is keresik a vásárlók, a megtermelt dinnye 40-50 százalékát külföldön adják el.

A miniszter a magyar görögdinnye promócióját elindító rendezvényen arra kérte az embereket, hogy minél több magyar dinnyét fogyasszanak, mert ez a szántóföldi gyümölcs nemcsak nagyon jó minőségű, hanem egészséges és vitaminokban gazdag. Kérte a vásárlókat, hogy az itt-ott még fellelhető import dinnye helyett vegyenek magyart. A promóciós akcióhoz több nagy magyarországi áruházlánc is csatlakozott a CBA mellett – fűzte hozzá.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. július 07. 15:52
47 ezerből annyi dinnyét lehet enni, hogy csak na! Remélem Ócsán is fogy a dinnye rendesen.
Akitlosz
2014. július 07. 15:43
A dinnye piros fehér zöld csakúgy, mint Magyarország.
Akitlosz
2014. július 07. 15:40
No és ugyan nem bizonyítja, hogy az a dinnye magyar és nem például egyiptomi? A "magyar" paprika sem magyar már, hanem spanyol. A cukor sem magyar már. A győri kex valójában cseh kex. Stb.
VerdbenekhyKeményFarkas
2014. július 07. 15:37
Jó jó - megígérem. Csak még nem tudom teljes határozottsággal, hogy melyik a dinnye, és melyik a miniszter...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!