Minisztériumi kinevezése miatt lemondott Puskás András V. kerületi alpolgármester

2014. június 25. 11:56

Lemondott V. kerületi alpolgármesteri posztjáról Puskás András (Fidesz-KDNP) szerdán, miután Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter aláírta új kinevezési dokumentumát a tárcánál.

2014. június 25. 11:56

Lemondott V. kerületi alpolgármesteri posztjáról Puskás András (Fidesz-KDNP) szerdán, miután Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter aláírta új kinevezési dokumentumát a tárcánál.

 
Puskás András MTI-nek küldött közleményében felidézte, már két hete, a kerületi jelöltállításkor jelezte, hogy nem vállalja a polgármester-jelöltséget, mivel egy másik megtisztelő, vezetői posztra szóló felkérést fogadott el a kormányzat külgazdasági területén. Új tisztségét pontosan nem nevezte meg, de korábban annyit közölt: a következő négy évben a külgazdaság újjászervezésén, megerősítésén dolgozik majd vezető pozícióban a kormányzatban.
 
„A mai napon külügyminiszter úr aláírta a kinevezésemet, a törvény értelmében ez a pozíció összeférhetetlen bármilyen politikai állással, így ennek okán a mai nappal lemondtam az V. kerületi önkormányzatban betöltött valamennyi tisztségemről” – írta, hozzátéve: ez saját döntése, a képviselő-testületnek ezt nem kell megtárgyalnia vagy elfogadnia.
 
Kitért arra is, hogy a Fidesz V. kerületi polgármester jelöltjét, Szentgyörgyvölgyi Pétert maga is jelölte erre a posztra, támogatja, és bízik benne, hogy ősszel a belvárosiak megválasztják polgármesterüknek.
 
A Város szíve blog előzőleg arról írt, hogy a csütörtöki testületi ülésen minden tisztségétől megfosztják az V. kerületi alpolgármestert, és ezt ügyészségi nyomozásokkal hozta összefüggésbe.
 
Puskás András erre reagálva közölte: a hír forrása akár egy MSZP-sajtóközlemény is lehetne, mivel a blog egyik szerkesztője Pásztor Tibor, a szocialisták V. kerületi frakcióvezetője, ezért teljesen hiteltelennek tartja a hírt.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. június 25. 12:50
Nem igaz! Az ügyészség nem nyomoz! Le lett állítva!
gudmen
2014. június 25. 12:34
puskás..ezt a nevet nem is értem, hogy viselheted..na mindegy.. ne károgj az mszp-re..testvérpárt..vagy ez csak a szinjáték része..mert akkor ok..ezt nyomjátok 25. éve..
gudmen
2014. június 25. 12:31
csodás karrier, fedhetetlen erkölcsü tisztakezü emberekböl még több kellene...hiány van a káderpiacon..de ha még sincs elég szerencsére vannak itt elfekvöben, ügynökök, posztkomcsik, egyéb haramiák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!