Az MSZP hatályon kívül helyezné a szociális temetésről szóló törvényt

2014. június 27. 12:39

Az MSZP hétfőn olyan előterjesztést nyújt be a parlamentnek, amely azonnal hatályon kívül helyezné a szociális temetés szabályait. Lukács Zoltán szerint ha a kormánypártok fenntartják a szociális temetés szabályait, akkor a jövőben ne kérkedjenek azzal, hogy keresztények.

2014. június 27. 12:39

Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón elmondta, hogy hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek az előterjesztést, amely azonnal hatályon kívül helyezné a szociális temetésről szóló törvényt. 

A szociális temetkezés szabályozása „a legékesebben bizonyítja a Fidesz-kormányzat embertelenségét és cinizmusát” – fogalmazott. A törvény szerint akinek nincs pénze eltemettetni hozzátartozóját, annak személyesen kell részt vennie a temetés lebonyolításában, a sírásásban, a halott lemosdatásában, a sírhelyhez szállításában – ismertette.

Lukács Zoltán a budapesti szabályozásról azt mondta, hogy két kilométeren keresztül kellene a gyászolóknak vinniük a halottat, amihez nem vehetnek igénybe gépi erőt. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan hétfőn tárgyalja a szociális parcellák kialakításával kapcsolatos előterjesztést.

A frakcióvezető-helyettes azt mondta, nem lehet Magyarországon egyetlen egy szegény embert sem abba a helyzetbe hozni, hogy saját magának kelljen eltemetnie halottját, ráadásul olyan nehezítésekkel, hogy előtte egészségügyi és munkavédelmi oktatásban is kell részesülnie.

Lukács Zoltán közölte, ha a magukat „előszeretettel kereszténynek nevező” kormánypártok nem támogatják a szocialisták javaslatát, akkor a jövőben ne kérkedjenek azzal, hogy keresztények. Azt javasolta a Fidesz-KDNP-nek, hogy vegyék elő a Szentírást, és keressék meg azt a részt, amely szerint a szegényeknek így kell segíteni.

A szocialisták elképzeléseit firtató kérdésre a politikus azt mondta, hogy javaslatuk részletei attól függnek, hatályon kívül helyezi-e az Országgyűlés a törvényt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 27. 15:07
"Haldoklik a fő elvtárs, A család összeül, Mert nincs állami temetés, Így egy vagyonba kerül... Megszólal a fő elvtárs: "Sebaj gyerekek, luxus Limo Nem kell, gyalog kimegyek"! Javasoltak még olyas valamit is, mint a "skót temetés"!( A skót elhunyt nejét ülő helyzetben teszi a földbe, úgy , hogy deréktől felfelé kint marad. Mit csinál maga ember? Ez kegyeletsértés! Az lehet, de megspórolok egy gránit sírkövet, mert Gvendolin olyan kemény volt a spórolásban, mint a gránit!)
silvester
2014. június 27. 14:40
Nektek mar temetes sem kell,ti mar eltemettetek magatokat mindorokre. A sirbol mar nem illik visszapofazni.
Az állam számonkérhető,a cégek nem!
2014. június 27. 14:19
csak a keresztények temetkeznek? barmok.
micream
2014. június 27. 13:58
felfoghatnák a szocik, hogy most a stadionépítések kora van. majd ha a stadionoknak beindul a gazdaság élénkítő hatása, akkor majd lehet szó a szociális támogatásokról, de addig kuss van. akiknek nincs annyijuk, hogy eltemessék a hozzátartozóikat, azok annyit is érnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!