A Fidesz vizsgálná, miért nem fizet társasági nyereségadót két éve az RTL

2014. június 19. 15:17

Újabb frontot nyitott a Fidesz az RTL Klub elleni háborújában: szerintük az RTL Klub az elmúlt két évben nem fizetett társasági nyereségadót, miközben azt állítják, hogy ők eddig is adóztak. A párt a kormánnyal vizsgáltatná az ügyet.

2014. június 19. 15:17

Részletes vizsgálatot kér a Fidesz parlamenti frakciója a kormánytól arról, miként állhatott elő az a helyzet, hogy „a sokmilliárdos nyereséggel rendelkező RTL csoport Magyarországon két év óta egyetlen fillér társasági nyereségadót sem fizet”. A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az RTL Klub vezetői eddig mindenhol azt nyilatkozták, hogy az RTL csoport eddig is fizetett adót Magyarországon.

A napvilágra került információk azonban azt mutatják, hogy „az RTL Klub vezetői nem mondtak igazat”, a több mint hatmilliárdos, adózás előtti nyereséggel rendelkező magyarországi RTL csoport ugyanis „számviteli trükkökkel elérte, hogy az elmúlt években a sokmilliárdos nyereség ellenére sem fizettek Magyarországon társasági nyereségadót” – közölte a kormánypárti frakció, amely részletes vizsgálat lefolytatását kéri az ügyben az illetékes kormányzati szervektől.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. június 20. 11:18
Fiamtól többet kértek, mint amennyi bejött néki, az Apeh-t kell seggbe rúgni.
ciseaux
2014. június 19. 20:13
Jé! Az RTL (sem) fizet adót! Na, mik vannak! A Fidesz most jött rá.... "A párt a kormánnyal vizsgáltatná az ügyet." Igen, Igen! A Fideszesek vizsgáltassák az ügyet, de azért szóljon má' valaki a Fidesznek, hogy a kormány az nem adóhatóság, az adóhatóság az. Ja, hogy az a kompetens adóhatóság két éve még arra sem jött rá, hogy, állítólag, az RTL nem fizet társasági nyereségadót? ps: biztos, hogy az RTL csak 2 éve nem fizet pl. társasági nyereségadót?
Julismama2
2014. június 19. 16:30
Addig jár a korsó a kútra......
OberEnnsinnen
2014. június 19. 16:29
Alakul ez... Akik eddig az RTL-t, a "sajtószabadságot" védték, most lépjenek előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!