A civilek levelezéseire is kíváncsi a KEHI

2014. június 19. 12:50

Nem csak a pályázati program lebonyolítását végző Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium tagjait, hanem a nyertes civil szervezeteket is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

2014. június 19. 12:50

Az Index információi szerint ajánlott levelet küldött a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Norvég Civil Alap pályázatain nyertes civil szervezeteknek, melyben felszólították őket arra: egy hetük van, hogy átadjanak minden, a működésükkel kapcsolatos fontosabb adatot, még a projektekkel kapcsolatos belső levelezéseket is. 

A K-Monitor és a TASZ például már a Facebookon is jelezte, hogy megkapták a küldeményt. Utóbbi azt írta a közösségi portálon: bár nincs takargatnivalójuk, de nem tartják jogszerűnek az ellenőrzést. Ennek ellenére együttműködnek a hivatallal, mert nem akarják, hogy felfüggesszék az adószámukat, de vizsgálják a jogi lépések lehetőségét.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára május 21-én jelentette be, hogy felkérik a KEHI-t „a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára″.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2014. június 19. 16:39
1. Egy ellenőrző Hivatalnak ez az egyik dolga . 2. Amelyik civil szervezet akarja - jogállami eszközökkel - védje az igazát a KEHI ellen . 3. Ezzel el is van intézve a probléma . 4. Én a kormány helyében hasonlóan járnék el , s a civilek helyébe pedig védeném a szempontjaimat . Ennyi .
paraklétosz
2014. június 19. 13:22
Kérjék el az NSA-tól, nekik megvan minden.
abraxas
2014. június 19. 13:20
Ezzel mi a probléma? Őket alanyi jogon nem lehet ellenőrizni?
nyugalmazott tanár
2014. június 19. 13:08
Nagyon helyes. Teszi a dolgát, mert a korrupciónak most már éppen ideje lenne gátat vetni. Akkor is, ha azt "civil szervezet"-nek álcázva csinálják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!