Világkiállítás: bemutatták a magyar Expo pavilon koncepcióját

2014. május 27. 17:41

Az idő szorítása, valamint a nehezen tervezhető költségek miatt döntött úgy a milánói világkiállításért felelős magyar kormánybiztos, Szőcs Géza, hogy nem a látványterv-pályázaton győztes munkát valósítják meg, hanem a második helyezett alkotásból indulnak ki. Szőcs szerint amúgy is elismerően szólt a szakma a második helyezettről.

2014. május 27. 17:41

A megvalósíthatóság időbeni korlátai, valamint a nehezen tervezhető költségek miatt döntött úgy a 2015. évi milánói világkiállításért felelős magyar kormánybiztos, hogy nem a látványterv-pályázaton győztes munkát valósítják meg, hanem a második helyezett alkotásból indulnak ki.

 
„Kikértem a hazai építész szakma legfontosabb fórumainak, független szakértőknek az álláspontját és figyelembe vettem a pályázók megvalósíthatósági tanulmányait. Az Alakor című pályamunka alapján létrejövő pavilon hangsúlyosan képviseli a Magyarország által képviselni kívánt tematikát, a múlt heti milánói bemutató kapcsán elismerően szólt róla az olasz sajtó és építész szakma” - hangsúlyozta Szőcs Géza a keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.
 
Mint elhangzott, a magyar pavilon 4,7 milliárd forintból valósul meg, ebből kevesebb mint 2 milliárd megy a tervezésre és a kivitelezésre. A pavilont az Expo után Szombathelyen újra felépítik és a kreatív gazdaságfejlesztés szolgálatába állítják.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. május 27. 20:55
hááát! nekem olyan mint amikor az uaz hátsóhíd ráesik egy tehénre. Jó régen lehetett mert szegény párának már csak a bordái állnak ki a földből. Amúgy jó mert lehetett volna mozsár is.
*ufó*
2014. május 27. 20:05
most olvasom: Nagyjából kétmilliárd forintból épül fel a milánói világkiállítás fura magyar épülete, 4,7 milliárdból jön ki az egész projekt. inkább stadiont kellett volna építeni ebből a pénzből ! http://444.hu/2014/05/27/az-ertelmisegi-elit-elsonek-a-gotikat-is-barbarsagnak-tartotta/
*ufó*
2014. május 27. 19:06
--valamint a nehezen tervezhető költségek miatt döntött úgy-- ez nem úgy van, mert a rezsicsökkentés miatt van egy csomó pénz, aminek a határa a világűr pereme, hogy úgy mondjam :)
Vén Csataló
2014. május 27. 18:50
Szörnyű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!