Törvénymódosításokra készülnek az akác védelmében

2014. május 20. 10:49

Átadta az akác védelmében kezdeményezett jogszabály-módosító javaslatait az akáckoalíció kedden a Fidesz parlamenti frakciója és a kormány képviselőinek.

2014. május 20. 10:49

Törvénymódosításokat kezdeményez az akáckoalíció annak érdekében, hogy Magyarországon megszűnjenek azok az indokolatlan korlátozások, amelyek eddig akadályozták az akáccal való gazdálkodást – mondta az akáckoalíciót megszervező Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő.

Példaként említette a 2009-es erdőtörvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet módosítását, amely azért fontos, mert ezek azt mondják ki, hogy az akác egy veszélyes idegenhonos fafaj – hangsúlyozta Glattfelder, hozzátéve: jogszabály-módosító javaslataikat átadták a Fidesz frakció és a kormány képviselőinek. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. május 20. 23:16
Nem kéne, mert beláthatatlan következményei lehetnek. Méheknek így is van elég. Nem feltétlen kell mindenhova akác, pl. Natura 2000-es árterületekbe vagy a középhegységekbe....
buckafej
2014. május 20. 11:58
Az akaácméz a méhészek legfőbb megélhetési forrása, a legkeresettebb méz Magyarországon és az EU-ban is. Az akácfa jő feldolgozásra, tüzifának. Szóval városi, hozzánemértőknek mondom, hogy az akác fontos fafajta, még akkor is, ha nem Árpád apánk hozta be. Ahogy pl. a burgonyát, paprikát, paradicsomot, kukoricát stb. sem.
Vlagyimir
2014. május 20. 11:52
a Tiborc család is (tett) még lépéseket az Akácos Védelmében .....
Mich
2014. május 20. 11:31
Természetes az önrendelkezés igénye pl. az akác ügyében. (A svédek például éppen ma üzenték meg, megint, az EU/EP-nek, hogy ők maguk akarják kezelni a [védett...!] farkasok ügyét, ehhez nem kellenek a brüsszeli bürokraták...!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!