Szél: A kormány előkészítés nélkül ugrott bele a paksi bővítésbe

2014. május 14. 14:05

Szél Bernadett már korábban pert indított a paksi bővítés dokumentációjának megismerése iránt. Egy újabb tárgyalási forduló után sajtótájékoztatón azt mondta: az MVM Paks II. Zrt. időhúzásra játszik, de egyre nyilvánvalóbb, hogy a beruházás előkészítése nem volt megfelelő.

2014. május 14. 14:05

Szél Bernadett szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormányzat és Orbán Viktor miniszterelnök meggondolatlanul és előkészítés nélkül „ugrott bele” a paksi bővítésbe, miközben nem gondoltak bele, hogy ez mivel fog járni.

Az LMP társelnöke erről azt követően tartott Budapesten sajtótájékoztatót, hogy két ügyben is újabb tárgyalási fordulón van túl a Szekszárdi Törvényszéken. A képviselő az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. ellen indította a pereket, hogy megkaphassa a bővítés ütemterveit illetve hatástanulmányait. A politikus azt mondta, a Zrt. képviselői időhúzásra játszanak és már csak egyetlen érvet tudnak felhozni az iratok kiadása ellen, mégpedig azt, hogy a hatástanulmányok a döntés előkészítéséhez szükségesek.

Szél Bernadett közölte: ellenérvként az Alkotmánybíróság egyik határozatát állította szembe, amelyik szerint nem elég pusztán a döntéselőkészítésre hivatkozni, ezt érdemben meg is kell indokolni, úgy, hogy az indoklást a bíróság tartalmilag is felülvizsgálhatja. Elmondta, hogy a tárgyaláson olyan ütemterv sablonokat is megmutattak számára, amelyeken a minősített adatokat kitakarták. Véleménye szerint ezekből kiderül, hogy három megvalósítási megállapodást készítenek elő, mégpedig úgy, hogy hat-nyolc hónap van a technikai ajánlattételre, tíz hónap pedig a megállapodás megkötésére. 

A törvényszék nem hozott ítéletet, az ügyet áthelyezte a Szekszárdi Járásbíróságra – közölte Szél.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2014. május 14. 20:22
Ennyi Paksi szakértöt a Bernikével az élenmég nem láttam. Az LMP nek Berni lesz a végzete, ha nem fogják vissza. Ritka az ilyen agresziv visszataszitó Politikus van a Magyar közéletbe. Néha az az érzésem, hogy azt gondolja , hogy Ő 2 A Krisztus fa.. a bokréta a központi fő helyen" ami elég gusztustalan.
Türelem
2014. május 14. 15:01
Paks egy biztos fejőstehén volt és maradt a bal és jobboldal számára. Az LMP legunszimpatikusabb, s a párt iránt olykor szimpátiát érzők számára legtaszítóbb Szél egy bebetonozott struktúrával megy szembe. Gondolja, hogy ezzel lapot/pénzt osztanak Paks kapcsán az LMP-nek is? Ez hiányzik a pártnak, nem elég az amerikai finanszírozás? Vagy éppen amerikai utasításra csak újabb frontot nyitnak Orbán, a kormány ellen, ezzel is támadva az ország nemzeti érdekeit szolgáló , az USA kreálta ukrán válságban eddig viszonylagosan kiegyensúlyozott irányvonalat követő miniszterelnököt? Vagy az LMP-nek egyszerűen változatlanul nincs a társadalom számára vonzó programja? Az, hogy bekerültek a parlamentbe, az egy véletlen, a ballib szövetség szerencsétlenkedésének következménye volt. Egyéniben száz év múlva sem fognak nyerni, s azért ez az elsődleges társadalmi elfogadottsági indikátor. A listán pedig a még értékekben gondolkodó, saját ballib oldaluk tehetetlenségétől, alkalmatlanságától görcsöt kapó baloldali-liberális választók juttatták be az LMP-t, de csak mint a kisebbik rosszat. Az LMP nagyon rosszul méri fel társadalmi bázisát, annyira harsány, agresszív - különösen Szél -, mintha megnyerték volna a választást, vagy tényeleges alternatívát jelentenének a mai kormánypártoknak. Ugyan erre készülnek 2018-ban, de időben szólok, amennyiben Szél és a hozzá hasonlók stílusa/stílustalansága,modora válik dominánssá, akkor négy év múlva hasonlóan a koldus ágon fognak bejutni.
S0ma
2014. május 14. 14:59
Ja! Melyik kormány is "ugrott bele" az ügybe? Szél Bernadett amnéziás?
GV0917
2014. május 14. 14:59
Na, merről fúj a Szél? Jó válasz: a Szél minden felől fúj!Néha áldás, de többször csinál kárt, mint jót! Több fajta szél van!Mert a Szél nagyon kellemetlen, kólikát okoz!Aztán ott vannak a hideg böjti szelek, voltak a "fényes szelek!" "A Puszta télen" is tele van kegyetlen viharokkal! "Hej, most uralkodnak A szelek és viharok! Egyik fenn a légben Magasan kavarog. Másik alant nyargal, Szikrázó haraggal, Szikrázik alatta A hó, mit a tűzkő! A harmadik velük Birkózni szembe jő!.." Így hát még a vándor roma legény is csak a Széltől tartott!Azt megsüvegelte!/próbálta volna ne tenni!/ Schiffer sajnálhatja Ertseyt! Mert hogy is szólt a nóta? Nincs egyebem a semminél, A Katalin nagy sej-haj.. Akár merről fújjon a Szél! Mögé állok , engem nem ér!.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!