Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán kegyelmet kért az akácnak Barrosótól

2014. május 08. 07:56

A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán érintette az energiabiztonság és az akác ügyét is. Orbán Viktor „kegyelmet kért” a magyar akácnak José Manuel Barrosótól, amelyet az meg is adott.

2014. május 08. 07:56

Az energiabiztonság kérdése és a magyar akác ügye is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán, Berlinben. A megbeszélésről a magyar közmédiát Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta. Közölte: az Európai Bizottság elnöke és a kormányfő értékelte a Magyarország és az Európai Bizottság közötti kapcsolatokat, amelyeket kölcsönösen jónak neveztek. Magyarország folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal, „a felmerülő vitáinkat mindig tárgyalás útján rendezzük” – mondta Szijjártó Péter.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a megbeszélésen fontos téma volt az energiabiztonság kérdése, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor világossá tette: Magyarország mély aggodalommal tekint Európa energiabiztonsági helyzetére, ezért a jelenleginél erősebb, közös energiapolitikát szorgalmazott José Manuel Barrosónál. A tárgyalás napirendjén szerepelt a magyar akácok ügye is. „A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Orbán Viktor szerda este érkezett Berlinbe, ahol csütörtökön felszólal a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, amelyen – a tanácskozás honlapján elérhető tájékoztatás szerint – előadást tart mások mellett Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A magyar miniszterelnök csütörtök délután a német fővárosban megbeszélést folytat majd Angela Merkellel.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. május 08. 12:52
Kegyelmet? Majd az utolsó szó jogán.
Anti Komcsi
2014. május 08. 12:00
Orbán ezt a csatát is megnyerte. Csak a Fidesz! május 25. én így fogunk szavazni.
pinceszövetkezet
2014. május 08. 11:58
Elképesztő szervilizmus... A sikere pedig olyan lesz, mint ha Sztálinnál maga Rákosi Rosenfeld Mátyás kérne kegyelmet azokra akiknek 20 kh-nál több termőföldje mert lenni...
Selamat
2014. május 08. 11:30
Egyébként nem értem ezt az akác balhét sem. Úgy tudom, hogy nálunk törvény van arról, hogy hol lehet akácot ültetni, és akkor is mennyit. Akkor ezzel azt is behatárolhatták, hogy hol lehet ültetni, nemde? Akkor meg mi is a baj? MIndenesetre kiváncsi lennék arra, mikor az akácfa, mint tüzelő, eltűnik a háztartások elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!