Csepreghy: Csak annak kell félnie, akinek takargatnivalója van

2014. május 29. 11:38

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint a kormánynak nem csak joga, hanem kötelessége is ellenőrizni a Norvég Alapot.

2014. május 29. 11:38

A magyar kormánynak nemcsak joga, hanem kötelessége is vizsgálni, hogy a Norvég Alapból Magyarországra érkezett pénzek felhasználása rendben zajlott-e – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A helyettes államtitkár az Ökotárs Alapítvány szerdai közleményére reagált, amely szerint az EGT/Norvég Alapok kezelését koordináló és felügyelő brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) igazgatója arról tájékoztatta Lázár Jánost, hogy a magyar kormány szerveinek nincs ellenőrzési joga a Norvég Civil Támogatási Alap felett.

Csepreghy Nándor kiemelte: mivel a pénzeknek Magyarország összes állampolgára jogosultja, közérdek, hogy kiderüljön, valóban az összes állampolgár érdekében használták-e fel a forrásokat. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatával kapcsolatban úgy fogalmazott: „csak annak van félnivalója, akinek takargatnivalója is van”.

Benyújtják az új operatív programokat

Magyarország napokon belül benyújtja az uniónak a 2014-2020-as időszak európai forrásainak felhasználását tartalmazó operatív programokat – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Budapesten a Piac és Profit üzleti magazin konferenciáján. Hozzátette: a kormány eddig 8 programot véglegesített, a partnerségi megállapodásra Brüsszelből megérkezett első észrevételek pedig egyes operatív programoknál további módosításokat tesznek indokolttá.

A helyettes államtitkár szerint az új Európai Bizottság elsők között tudja majd a magyar programokat véglegesíteni, ami azt jelenti, hogy az idén október közepén mind a 10 operatív programban megkezdődhetnek a pályázati kiírások.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. május 29. 22:16
"Csak annak kell félnie, akinek takargatnivalója van" Ezzel csak az a baj, amikor a hatalom dönti el, hogy kinek van takargatni valója.
Catullus
2014. május 29. 16:53
Ez a csepregi a lázár táskahordozója.
Ángyán Páván
2014. május 29. 15:11
Hát persze, hogy a Halmai-Soros is ott kotor. http://magyarnarancs.hu/film2/acuteennek_a_szisztemanak_vegeacute_-_halmai_gabor_a_magyar_soros_alapitvany_elnoke-59426
Nemzeti Mutyikos
2014. május 29. 14:03
http://444.hu/2014/05/29/egyszeruen-megallapithatatlan-ki-lopott-fat-a-tiborcz-foldek-melletti-erdobol/ 1. A fák kivágása miatt természetkárosítás gyanújával indult eljárást megszüntették. 2. A fák ellopása ügyében pedig felfüggesztették az eljárást. rohadt mocskos maffiaallam. orban, rohadjon az egesz csaladodra a muanyagbilincs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!