Az Együtt-PM megújítaniá a baloldali politikát

2014. május 12. 15:16

Juhász Péter szerint a baloldal megújításának az Együtt-PM lehet a letéteményese. Scheiring Gábor új szavazókat szólítana meg és mobilizálna az európai parlamenti és az önkormányzati választásra is.

2014. május 12. 15:16

Meg kell újítani Magyarországon a baloldali politikát, aminek az Együtt-PM szövetség lehet a letéteményese – hangoztatta Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke hétfőn Balatonfüreden, sajtótájékoztatón. A parlamenti választás tanulsága, hogy nem elég arra a célra szerződni a választópolgárokkal, hogy „Orbán rezsimjét” leváltsuk – tette hozzá az ellenzéki politikus. Az európai parlamenti (EP-) választásról elmondta: ez az első olyan választás, ahol a pártok külön-külön is megmérettethetik magukat. Az országgyűlési választásokon erre nem volt lehetőség, hiszen akkor egy nagy összefogás jött létre – fűzte hozzá. Juhász Péter arra kérte a választópolgárokat, hogy vegyenek részt a voksoláson, és adják szavazatukat az Együtt-PM-re. Reményét fejezte ki, hogy egynél több politikusuk jut az EP-be.

Benedek Márton, az Együtt alapítója kifejtette: a kormány, illetve a Jobbik politikájával szemben pártja a magyar érdekeket átláthatóan kívánja képviselni Brüsszelben. Mint mondta, a kormány tevékenységének következtében az Európai Unió felfüggesztette a források kifizetését, múlt heti információ szerint a Norvég Alap sem fizeti ki azt a 40 milliárd forintot, amiből helyi fejlesztések valósulhatnak meg. Ez Balatonfüred esetében azt jelenti, hogy a városközpont felújítását, illetve a vasútállomás megújítását – amelyek uniós forrásokból valósulnak meg – fel kell függeszteni – mondta.

Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja úgy fogalmazott: az Együtt-PM szövetség korszakváltást sürget, meg kell újítani a politikát. Bár az ellenzék vereséget szenvedett az országgyűlési választáson, az Együtt-PM szövetség viszonylag jól szerepelt. Veszprém megyében 5 százalékkal az országos lista felett sikerült teljesíteni – mondta. Kifejtette: az a feladatuk, hogy az új szavazókat megszólítsák, mobilizálják az európai parlamenti és az önkormányzati választásra is. Veszprém megyében több helyszínen lesznek rendezvények, Várpalotán május 17-én, Balatonalmádiban május 24-én lesz családi nap.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. május 12. 17:01
AZ E-PM nagyon el van keseredve... érzik, még a baloldalon belül is esélytelenek... - az MSZP még mindig beton... - a Gyurcsány-párt "dübörög"... - az LMP őrzi a maga szegmensét... ...csak a szemcsétlen Bajnai (és bandája) alól fogy el az aszfalt... ...hát ezért akarják "megújítani" a baloldalt...!
gudmen
2014. május 12. 16:54
https://www.youtube.com/watch?v=ps0_1OBvhuM
kamasuka
2014. május 12. 16:18
Először az 5%, hogy lássuk, léteztek (Közben csókoltatjuk Fodor Gábort, hogy nem meri megmérettetni magát!), aztán lehet pofázni. 5% majom, úgy, hogy 30% ha elmegy majd szavazni. "HA" elmegy.
Mich
2014. május 12. 16:07
Haha... korábban Bajnai "nem politikus" és "az egész nemzetben gondolkodó" volt, bandája pedig "civil"... Most legalább elismerik, hogy a baloldalhoz tartoznak és azt még meg is akarják újítani (erősíteni)... Legközelebb talán még SZDSZ-tagságot is elismernek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!