Alaptörvénybe foglalná a kormányprogram vitáját az LMP

2014. május 06. 13:41

Az alaptörvény módosítását kezdeményezi az ellenzéki párt. Schiffer András „több mint döbbenetesnek” nevezte, hogy a Fidesz-KDNP választási- és kormányprogramot sem hirdetett.

2014. május 06. 13:41

Az LMP az alaptörvény módosítását kezdeményezi, hogy a miniszterelnök megválasztása kötelezően járjon együtt a kormányprogram megvitatásával és elfogadásával. Erről Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője beszélt újságíróknak, az Országgyűlés alakuló ülésének szünetében. A politikus „több mint döbbenetesnek” nevezte, hogy a Fidesz-KDNP választási- és kormányprogramot sem hirdetett. Schiffer András szerint ennek megakadályozására nyújtják be alkotmánymódosító javaslatukat, amely a kotárábbi alkotmányos gyakorlatot erősítené meg.

Az LMP képviselőcsoportjának vezetője szólt arról is, hogy ismét a parlament elé terjesztik négy legfontosabb korábbi törvényjavaslatukat. Így a devizahitelesek érdekében továbbra is azt kezdeményezik, hogy csak jogerős bírósági határozottal indulhasson kilakoltatás, a devizahiteleket pedig tiltsák be. Emellett a termőföld védelme jegyében jogszabályban akadályoznák meg a spekulánsok földszerzését, továbbá azt hogy „offshore lovagok” közpénzhez juthassanak - fejtette ki, hozzátéve: ismét benyújtják a Ház elé az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló indítványukat. Schiffer András reményét fejezte ki, hogy a kormányoldal „nem söpri le ismét” javaslataikat. Megjegyezte továbbá, hogy hamarosan újra kezdeményezik a NAV-vizsgálóbizottság összehívását, valamint a képviselők kötelező vagyonosodási vizsgálatának bevezetését.

Kérdésre válaszolva elmondta, elfogadhatatlannak tartják, hogy a szándékos erőszakos cselekményért korábban elítélt jobbikos Sneider Tamás az Országgyűlés alelnöke legyen, ezért azt az LMP nem szavazza meg. Schiffer András kitért arra is, hogy bíznak az Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi ítéletében, amely alapján a szocialista Molnár Zsolt eddig is a nemzetbiztonsági bizottság elnöke lehetett. Az mno.hu értesülései szerint Molnár Zsolt, aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja, egykor tüntetett szkinhedekkel. Az elmúlt négy évben, s várhatóan a következő ciklusban is az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját betöltő MSZP-s képviselő újságírói megkeresésre azt mondta, hogy soha életében nem volt szkinhed.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. május 06. 21:16
Az alaptörvény módosítását kezdeményezi az LMP. Terssék? Az LMP eddig azon hintalovaszt, hogy a rezsim toldozza-foltozza az "illegitim" alaptörvényét, most meg tessék, máris ők akarják toldozni-foltozni? Jé, nem lehet más a politika!
bookmark
2014. május 06. 15:31
Mik ezek a pótcselekvések már megint? Tényleg komolyan gondolja, hogy ha ezt benyújtja akkor ez át fog menni? Kérem aki akar vitázni az szabadon dönthet róla és fog vitázni, aki meg úgy dönt, hogy nem akar vitázni annak is legyen szabad úgy dönteni. Unom már ezeket az egyirányú utcás demokratákat.
bini
2014. május 06. 15:12
A választási program az Volt, hogy "folytatjuk" Ezt Orbán személyesen hirdette meg. Mivel a hátuk mögött Volt négy év teljesítmény. Mindenki tudhatta, hogy milyen írányba folytatják a választok nagyonis el tudták dönteni, hogy mit szeretnének a jövőben. Mellesleg a ME választás alkalmával a Kormányfő jelölt ismerteti a kormánya programját és bizalmat kér hozzá. Ez mindig így Volt és gondolom, hogy most is így lesz. Schiffernek 10.-én ott kell lenni du három órakkor a parlamenti üllésteremben és végigkisérheti Orbán Viktort vagyis a beszédét, majd szavazhat a hallottakról.
Csigorin
2014. május 06. 14:05
"Folytatjuk." ezen mit nem ertesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!