A Közgép már 24 milliárdot nyert idén

2014. május 14. 12:43

Vasúti beruházást, radioaktív hulladékok kezelését és hídfelújítást is végezhet a Közgép közpénzekből: idén eddig 24 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken a cég, több esetben állami vállalatokkal együtt, versenytárs nélkül.

2014. május 14. 12:43

A Közgép érdekeltségében lévő Dunántúli Kft. az MVM Ovit Zrt-vel együtt 11,5 milliárd forintért végezheti el a Mosonszolnok-Csorna-Porpác vasútvonal villamosításának tervezését és kivitelezését (87 kilométeren), valamint a biztosítóberendezések távvezérlésének építését. A másik pályázó a Siemens volt. A GYSEV már március végén döntött a közbeszerzés eredményéről, de azt csak május 13-án hozták nyilvánosságra.

Úgyszintén állami partnerrel, a Mecsekérc Zrt-vel közösen nyert pályázatot – versenytárs nélkül – a Közgép a bátaapáti radioaktívhulladék-tárolónál tárolókamra és technológiai rendszereik kivitelezésére 2,81 milliárdért.

Ezen kívül a Strabag MML Kft-vel együtt korszerűsítheti Győr-Moson-Sopron megye főútjain a közúti hidakat, nettó 1,1 milliárd forintért.

Januárban és februárban több hulladékgazdálkodási és szennyvízberuházást is elnyert a cég összesen nagyjából 9,5 milliárd forint értékben – foglalja össze a Napi.hu.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 14. 16:24
A csórók meg lottóznak, amikor így is lehet. Igaz csak a kiválasztottaknak.
luga
2014. május 14. 16:15
Akkor lehet reklamálni, ha verseny nélkül kapott munkát a Közgép, és az elnyert munkát NEM TELJESÍTETTE. Locsogtok itt a számokról, mintha nem vállalkozási díj, hanem nyereség lenne.
geraz51
2014. május 14. 15:32
Csak?Hál Istennek lesz munka a magyar szakembereknek.
Pinter68
2014. május 14. 15:00
Nem báncsuk a Közgépet, emberek! Becsületes, magyar, nemzeti vállalat. (És a tulajdonosa fizeti a plakátpénzt a CÖF helyett) Szóval oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!