Tovább vásárolja a forintot a Templeton

2014. április 23. 15:10

Magyarország legnagyobb hitelezője, a Templeton befektetési alap tovább vásárolja a forintkötvényeket, így már 12,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt kezelnek – írja a Napi Gazdaság.

2014. április 23. 15:10

A Napi Gazdaság összesítése szerint a Franklin Templeton amerikai és luxemburgi alapjai március végén összesen 12,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt kezeltek, ami 163,2 millió dollárral volt magasabb a három hónappal korábbi összegnél.

A lap szerint kedvező lehet hazánk számára a Templeton stratégiája, mert egy esetleges forintgyengülési hullám esetén érdekeltségei miatt az amerikai alapkezelő vélhetően védené a magyar devizát. Sőt, akár a forint védelme érdekében avatkozna be a piacon a Templeton, hogy ezzel biztosítsa magyar kitettségét.

A Templeton jelenleg aktuális árfolyamon 2806,1 milliárd forintnyi állampapírt kezel, ami a központi költségvetés teljes bruttó adósságának több mint tíz százaléka.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. április 24. 00:06
Nem leszünk gyarmat! Bégetett a menet, majd V.iktor tovább árulta az országot. (Soha nem látott sebességgel.)
tabakur
2014. április 23. 22:12
Akkor most mi van!?!? Gyarmat vagyunk vagy nem vagyunk gyarmat?
Catullus
2014. április 23. 21:05
Dilettantizmus egy befektetőnek eladni ennyi kötvényt, óvatlanság és rossz vége lehet.
Droite
2014. április 23. 16:23
Horthy minden egyes dontese a kiegyezes egyenes kovetkezmenye, sot az egymas utani,1 vilaghaboru,tanacskoztarsasag,trianon, tortenesek predesztinaltak az egyetlen mederbe. Szinte a donteseiben, rossz és meg rosszabb megoldasok kozul valaszthatott. Balgasag felelotlenseg azt allitani hogy a prosperalo katonailag a tersegeben dominans Nemet politikai akarat megkerulheto lett volna. Mintha egy sodrodo hajoban a sziklak elkerulese vegett egeszen a folyam belseje fele kormanyozna! Az ironak abban igaza van hogy tortenelmi tavlatbol konnyu iteletet hozni. Negativ ill pozitiv iranyban.kinek kinek az erdeke szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!