Nézőpont: Parlamenti küszöbön az LMP

2014. április 03. 17:17

A Nézőpont Intézet választás előtti utolsó, reprezentatív felmérése szerint a Fidesz-KDNP 47, a baloldali közös lista pedig 28 százalékos listás eredményre számíthat. A Jobbik 19, az LMP 5 százalékot szerezhet.

2014. április 03. 17:17

A Nézőpont Intézet legfrissebb, választás előtti utolsó közvélemény-kutatása szerint a várható választási eredményhez legközelebb eső mérés alapján a Fidesz-KDNP 47, a baloldali közös lista pedig 28 százalékos listás eredményre számíthat. A Jobbik a baloldalhoz képest lemaradva 19 százalékot szerezhet, míg az LMP 5 százalékos eredményével elérheti a parlamenti bekerülési küszöböt. 

 
A 2014. március 31. és április 2. között, 1500 fő telefonos megkérdezésével, nemre és korra régiónként, településtípusra és iskolai végzettségre országosan reprezentatív mintán készült közvélemény-kutatásban az összes megkérdezett 37 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t, 19 százaléka a baloldali pártokat, 15 százaléka a Jobbikot, 2 százaléka pedig az LMP-t.
 
A szavazáson az összes megkérdezett 62 százaléka venne részt. A várható választási eredményhez legközelebb eső mérés, tehát a potenciális támogatottsági adatok alapján a Fidesz-KDNP 47, a baloldali közös lista 28, a Jobbik 19, az LMP pedig 5 százalékos listás eredményre számíthat.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
önzetlen
2014. április 05. 00:19
Na, azt hiszem Vona mai égése (Vona egy plazmatévével folytatott miniszerelnök-jelölti vitájára gondolok) nyomán az összes eddigi közvélemény-kutatást sutba dobhatjuk! Annyira szánalmas, még a legvérmesebb jobbikosok szemébe is a fájdalom könnyeit csaló lebőgés volt ez a mai, amit még nem nagyon látott a világ! Ez a párt egy nagyon rossz VICC, és ezt ma tökéletesen be is bizonyították! Legalább befelezték a Jobbik tábort ezzel, az biztos! Én szégyellem magam helyettük is a mai nap után!
önzetlen
2014. április 04. 13:06
Na, ez mindjárt közelebb áll a valósághoz, mint a Tárkié! Nem lepődnék meg, ha valami hasonló lenne a vége! A Jobbik van egy kicsit túlbecsülve, de ezt már megszokhattuk ebben a kampányban!
tevevanegypupu
2014. április 04. 07:00
Jájj..ha Schiffernek lennék nem küldeném Stzél Bernadettet sehova, sőt mást választanék társelnöknek, valami sokkal nyugodalmasabb, kevésbé hadaró nőszemélyt, mert Bernadett nagyon sokat árt az lmp-nek..a szerénység szikrája nincs benne, nem tudom, lehet, hogy a budapestiekre hat az, hogy "seorbánviktorsegyurcsányferencnemalkalmasa zországkormányzására"..amilyen korlátoltak talán igen, de hogy itt vidéken nem, az tuti..ha már valaki egyáltalán meggyőző Schiffer pártjából és talán alkalmas politikusnak az egyes egyedül Schiffer lenne..gyorsan találjon valaki mást..
nyugalmazott tanár
2014. április 04. 05:55
Nézőpont: Parlamenti küszöbön az LMP KÜSZÖBÖN MÉG NEM TANYÁZTAK AKKORÁT, MINT AMEKKORÁT EZEK FOGNAK. Az LMP és a führere az egyik leg alattomosabb figurája a hazai politikai életnek. Csak azért nem paktált le a gyurcsánykoalícióval, mert sokkal agyafurtabb, mint a többi, és látta, hogy ezzel csak veszítene. De ha egyszer megtehetné, hogy kormányra segítse a bukott baloldalt, akkor első szóra ugrani fog, mint a bazári majom. Pont úgy, mint ahogy a Petőék tették a Horn Pufinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!