Mesterházy: Elszegényesedést hozott az Orbán-kormány

2014. április 02. 21:51

Megvan a kormányváltó hangulat, már csak az a kérdés, hogy hányan mennek el szavazni és „hányan húznak bazi nagy ikszet a jelöltjeinkre” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje veszprémi választási fórumán.

2014. április 02. 21:51

A „kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje szerint elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott az Orbán-kormány.

Mesterházy Attila MSZP-elnök szerdai Veszprémben tartott választási fórumán, mintegy négyszáz ember előtt azt mondta: megvan a kormányváltó hangulat, már csak az a kérdés, hogy hányan mennek el szavazni és „hányan húznak bazi nagy ikszet a jelöltjeinkre”.
 
Úgy vélte, rendhagyó kampányban kell leváltani a kormányt, például azért, mert a közpénzből finanszírozott közmédia nem pártatlan, nem semleges, az MTI pedig válogat a hírek között, és így a Rogán-ügyről nem tájékoztat.
 
Szintén a kampány furcsaságának és igazi hungarikumnak nevezte, hogy a kormánypárt tüntet az ellenzék ellen - utalva arra, hogy választási fórumain fideszes tüntetők várják.
 
Ez a kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott ennek a nemzetnek - összegezte a kormányzat tevékenységét Mesterházy Attila. 
 
Az elmúlt hatvan évben nem voltak ilyen rossz szociológiai mutatói az országnak: tíz emberből nyolcnak romlott az életszínvonala, az Európai Unió statisztikái szerint 3,3 millió ember szegény ma Magyarországon, az OECD jelentése szerint az emberek 31 százaléka éhezik, és a tagállamok közül Magyarország volt az egyetlen állam, amely csökkentette a szociális kiadásokat - sorolta az MSZP elnöke.
 
Mint mondta, ha kormányra kerülnek, emelik a nyugdíjakat, visszaadják a rokkantnyugdíjasok jogosultságait, felülvizsgálják a földpályázatokat, liberalizálják a cigarettapiacot és javítják a nők foglalkoztatását.
 
Családegyesítő politikát is ígért, hogy aki elment külföldre, az hazajöhessen és itthon tudjon megélni. Közölte, hogy tandíjmentesség lesz a felsőoktatásban, zéró tolerancia a családi erőszakkal szemben, a minimálbért nettó 100 ezer forintra emelik, a rezsicsökkentést igazságossá teszik és megszüntetik a gyermekéhezést.
 
Évi 24 ezer forintos gyógyszertámogatást kapnak az időseknek, 250 ezer új munkahelyet hoznak létre a valódi gazdaságban, a mikrogazdaságoknak pedig adókedvezményeket adnak - sorolta.
 
Mesterházy Attila színpadra lépésekor virágcsokorral köszöntötte feleségét születésnapja alkalmából.
 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. április 03. 11:56
Atis ugy beszél mintha 8 évig hű de virágzott volna az országunk,,,mindig az euhoz imfhez szaladgáltak kölcsönökért ,az országot csődszélére kormányozták,nemzet nyomorgott éhezett fázott gyógyszereiket nem tudták kiváltani,csak szavakban volt meg jó lét .
nyugalmazott tanár
2014. április 03. 09:24
Nem férnek a bőrükben: "Információink szerint a hazai országgyűlési választások nem hivatalos eredményeinek másnapján, vagyis jövő kedden könyvbemutatónak álcázott vitát rendeznek Brüsszelben a „magyarországi politikai helyzetről”, méghozzá az Európai Parlament épületében. Már a meghívó is sok mindent elárul: „Magyarország 1938 és 2014”, hirdeti a plakát, alatta hatalmas betűkkel pedig a szerintük egyértelmű politikai párhuzamokra utalnak. Mindezt a plakát negyedét betöltő turulmadárról készült szoborral igyekeznek erősíteni."
Berecskereki
2014. április 03. 08:35
Mesterházy hazudik. Az elszegényedés 2006-ban kezdődött, amikor Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy a költségvetés helyzete tragikus és a választás előtt nem csináltak semmit, miközben hazudtak reggel, délben meg éjszaka. Ekkor kezdődött el a külföldre távozó jó szaktudású személyek távozása, s folyamatosan növekedett. A legtragikusabb helyzet az egészségügyben keletkezett. 2009-ben a Bajnai-kormány ezt tovább fokozta azzal, hogy mindent összegezve mintegy 20 %-al csökkentette a jövedelmeket, az állami szolgáltatást. Ez közel 7 %-al csökkentette a fogyasztást , amely munkahelyek megszűnésével járt. Ez újabb hullámot indított el 2009-2010 évben a külföldi munkavállalás területén. Súlyosbította a helyzetet a devizahitelek, amely szintén a külföldi munkavállalást növelte. Mindezek alapján amiről Mesterházy beszél, az Gyurcsány-Bajnai kormány kormányzásának a következménye. Amennyiben forintosítjuk a mostani ígérgetéseiket, akkor a következő eredményre jutunk; - Az ígéretek 70 %-át lehet forintosítani, a harminc százalék általános megfogalmazás miatt nem forintosít ható, de ennek is van költségvetési kiadása. - Az MSZP ígérete 1.500 milliárd, az Együtt-PM igérete 619 milliárd, a DK ígérete 150 milliárd többletköltséget igényel évente, melynek a forrása nem áll rendelkezésre, illetve csak hitel lehet. Ez összesen 2.269 milliárd. Ha levonjuk a 2013 év 627 milliárdos hiányát, akkor a növekedés 1.647 milliárd lenne, amely 4 éves ciklusra vetítve 6.568 milliárddal növelné az államadósságot. A költségvetési hiány a GDP arányában meghaladná a 8 %-ot és az unió újra elindítaná a túlzottdeficit eljárást, felfüggesztené az uniós forrásokat. Mindezek hatására a pénzpiac megemelné a kamatokat, 400 forint/euró fölött alakulna az árfolyam. Mindezek hatására már 2016-2017 évben ismét az IMF segítségére szorulnánk, melynek hatására ismét visszazuhannánk a 2001-es év szintjére. Aki rájuk szavaz számoljon azzal, hogy 2009 év újra ismétlődni fog és Magyarország 8 millió szegény ember országa lesz.
ballada
2014. április 03. 08:22
Atis akkorát hazudsz szinte sistereg,,mszp hozta a nyomort 1.5 millió munkanélküliséget ,adósság halmozást ,kezetek alatt deficit eljárás alatt volt az ország ,két hétre voltunk a csődtől ,rohangáltatok nyugatra kölcsönökért ,32x rezsi emelés,bérek nyugdíjak csökkentése,gyes-gyed megvonása,elherdáltátok az állam vagyonát ,korrupciók hegyénhátán postabank 145 hiánya nem tudtok elszámolni a 2010-s hiánnyal és te akarsz kormányozni ,menjél már az anyád valagába azt hülyísd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!