Gyurcsány: Orbán egy szélhámos

2014. április 01. 20:47

Gyurcsány Ferenc szerint „le fog hullani Viktor csillaga” és április 6-án le fogja győzni a Fideszt a kormányváltó összefogás. Szerinte Orbán Viktor egy „szélhámos, nem kicsit, nagyon”.

2014. április 01. 20:47

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kormányváltó erők április 6-án le fogják győzni a Fideszt és „le fog hullani Viktor csillaga”. Gyurcsány Ferenc kedden Berettyóújfaluban, több mint 500 fős hallgatósága előtt egy „kudarcba rohanó ország” miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, aki szerinte „szélhámos, nem kicsit, nagyon”.

A volt miniszterelnök a lakossági fórumon emlékeztette hallgatóságát Orbán Viktor programjára, amely egy szó: „folytatjuk”. A miénk meg két szó: „nem engedjük” – tette hozzá nagy tapsot kiváltva a helyi sportcsarnokot megtöltő közönségéből. Feltette a kérdést, mit akar folytatni a jelenlegi kormányfő. Azt, hogy „elmagányosodtunk, nincs egyetlen igaz barátunk Nyugaton, azt, hogy Magyarországon a választás nem lesz sem szabad, sem egyenlő?” – sorolta a kérdéseit a DK elnöke, aki szerint a választás csak akkor lenne szabad, ha a feltételekről közösen állapodtak volna meg a szereplők. „Mi olyan országot akarunk, amely hazát, otthont, megélhetést jelent mindenkinek, függetlenül attól, hová született” – jelentette ki a volt miniszterelnök.

„Orbán Viktor ma kőbányában dolgozna, apja sorsát folytatná, ha olyan politikusok vezették volna az országot korábban, mint ő most” - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint a jelenlegi kormányfőnek nincs igaza abban, hogy „soha nem volt ilyen egységes Magyarország”. Elmondta: „a nemzet jövőjét egymást tiszteletben tartó, egymást elfogadó, egymással vitatkozó polgári sokaság viszi előre”.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyarok nagy része csalódott a jelenlegi kormányban, ezért kell kormányváltás április 6-án. A DK elnöke teljes szívéből támogatja Mesterházy Attilát, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. „A kormányváltó erőkről” azt mondta: széles, erős szövetséget úgy sikerült alkotni, hogy senkinek nem kell feladni a meggyőződését. „Az első lépést a magyar csodához, a szabad, demokratikus csodához, ez a választás nyitja meg” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2014. április 02. 10:16
Ebben nem különböztök,futóbolond.
narmer
2014. április 02. 09:58
Kezdem azt hinni, hogy a mandinernél nem véletlen.Elmebuggyantak, hülyék és súlyos agyi megtámadottak vonyítanak itt napról-napra.Miért kell ezt nekem olvasnom?
magnamater
2014. április 02. 08:59
Egymás tiszteletben tartásáról beszél, aztán szélhámosnak nevezi Orbánt - Gyurcsány csak akkor mondott igazat, mikor bevallotta, hazudott.
ptrfarkas43
2014. április 02. 07:24
Mindenki magából indul ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!