Az Erzsébet-utalvány és a SZÉP kártya miatt is beperelt minket a Bizottság

2014. április 17. 10:02

Az Európai Bizottság ezúttal az étkezési- és szabadidő utalványok 2012 óta hatályos szabályozása miatt indít kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen. A Bizottság egyébként már tavaly jelezte ezzel kapcsolatos aggályait a kormány felé.

2014. április 17. 10:02

Az Európai Bizottság szerint monopolhelyzetet teremtett Magyarországon az étkezési jegyek kibocsátásáról szóló, 2012 óta hatályos szabályozás. Eszerint csak az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi Pihenőkártya élvez kiemelt járulékkedvezményt, ha béren kívüli juttatásként kapja a munkavállaló. A szabályozás bevezetése ellen több, étkezési utalványok forgalmazására szakosodott cég is tiltakozott.

A Bizottság tavaly már jelezte az aggályait a kormány felé, most pedig kötelezettségszegési eljárást indított. Ha az Európai Bíróság megállapítja a kötelezettségszegést, Magyarországnak változtatnia kell a jelenlegi cafeteria-szabályokon – írja az Origo.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. április 17. 18:21
Ők is azt akarják, hogy lépjünk ki az EU-ból. Már csak egyedül Orbán nem.
formaegy
2014. április 17. 12:09
Azt hiszem nem kérdéses, hogy elégszer be lett már bizonyítva, hogy a magyarok érdekeit egyedül és kizárólag csakis a Fidesz és a Jobbik képviseli az EU-ban! A ballib mindent megszavazott ami az ország ellen irányult. Ez nem volt elég, rasszistázta, nácizta a saját országát. Más országok képviselői ha az országukról volt szó összezártak, félretették a politikát, és kiálltak országuk érdei mellett! Ezzel szemben a ballibb kárörvendően hurcolta meg saját országát, és védte a külföldi multikat! Sokkal nehezebb helyzetben vannak országok, mégsem fordult olyan elő, hogy egy képviselő, mint nálunk Göncz Kinga aljasul megtapossa országát! Mit is mondott? "Inkább Luxemburgot képviselné, mint Magyarországot" - Tette ezt az EU-ban!!! A ballib már elérte, hogy Magyarország nem termelhet azt amit akar, annyit amennyit akar, megszüntek a feldolgozóüzemek, vágóhidak stb. Olyan kvótákat szavazott meg, amelyek teljesen tönkretették az országot. Nem kis munka lesz, mig M.o. újra mezőgazdaságra épülő ország lesz saját feldolgozó üzemeivel stb ! Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha a külföldöt kiszolgáló ballibre NEM-et mondunk. Tőlünk függ, hogy lesz Magyarország, vagy a ballib végleg eltapossa! Az LMP-vel nem lenne semmi baj, csak az EU-ban lévő zöldek lefeküdtek a ballibnek, és ott taposták a magyarokat, ahol a ballibek! Talán soha nem volt ilyen fontos, hogy kik mennek ki az EU-ba! Emlékezzünk, külföld multik kiszolgálásának érdekében állandóan az országra úszította a nemzetközi ballib sajtót! Nevettek, kárörvendeztek amikor Magyarországot támadták! A jó Isten mentse meg, hogy ezek az EU-ba legyenek! - Magyarországnak akkor annyi!
Eltünt
2014. április 17. 11:54
Eu nem viheti ki ezt a hasznot ez a bajuk, emberek szájából kiveszi a falatot,gazemberek.
Eltünt
2014. április 17. 11:51
Európa döntött: ami nem őshonos, pusztuljon. Megszavazta az Európai Parlament szerdán azt a javaslatot, amely az Európai Unióban nem őshonos, agresszíven terjedő, a szaknyelvben „idegenhonos özönfajoknak” nevezett állat- és növényfajok kitiltását, visszaszorítását irányozza elő. Vigyék magukkal a Kolorádó bogarat is. Kullancsot vihetnék Egyiptomba, Kukorica (tengeri) is Amerikából származik ,nem őshonos ,azt is kiirtják ??? Listára az összes gén modositot szemetet!!! http://mno.hu/eu/europa-dontott-ami-nem-oshonos-pusztuljon-1221801
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!