Orbán: A fogyatékossággal élők foglalkoztatása tovább javulhat

2014. március 17. 11:17

A hallássérültek kommunikációját segítő, videoalapú tolmácsszolgáltatás tesztidőszakának elindulásával a miniszterelnök szerint olyanok is dolgozhatnak majd, akik fogyatékosságuk miatt eddig nem tudtak.

2014. március 17. 11:17

Elindult hétfőn a hallássérültek kommunikációját segítő, videoalapú tolmácsszolgáltatás tesztidőszaka. Orbán Viktor miniszterelnök szerint az új rendszerrel olyanoknak is megadatik a munka lehetősége, akik fogyatékosságuk miatt eddig nem tudtak dolgozni. A kormányfő a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) budapesti székházában tartott ünnepségen hangsúlyozta: a fogyatékossággal élők munkanélkülisége az elmúlt négy évben 40 százalékkal csökkent, ma 16 ezerrel többen dolgoznak közülük, mint korábban.

Az 526 millió forintos beruházással létrejövő, országos lefedettségű kontakt videotolmácsolási rendszer például hivatali ügyintézéskor, a munkahelyen vagy egészségügyi ellátások alkalmával segítheti a siketeket, a siketvakokat és a nagyothallókat – hangzott el a Sinosz által készített ismertetőben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. március 17. 15:13
Szép számmal vannak a fideszben, lesz új tagfelvétel?
hazug politikusok
2014. március 17. 14:26
Sajnos Orbán megint nagyot hazudott a fogyatékkal élők az adójóváírás megszüntetésének köszönhetően 15 ezerrel kevesebbért dolgoznak mint 2011 előtt. A Fidesz megszüntette az otthoni munkát ezért sok kerekesszékes nem tud dolgozni mert nem jut be a munkahelyre. A szállítás nem megoldott és drága többe kerülne mint amit megkeres. Idén a szociális szférában nem történt meg a 20% béremelés amit Balog hazudott tavaly. A támogató szolgálatoktól 500 milliót vettek el ezért nem írták alá az egyházi szervezetek a szerződést a kormánnyal.
Motivince
2014. március 17. 11:56
Fidesz Azok, akik tudják, hogy egy bolondot követnek és aljasul tapsikolnak neki. Quo Vadis
Berecskereki
2014. március 17. 11:44
"A fogyatékossággal élők foglalkoztatása tovább javulhat" MI van? A Kormányváltó - Összefosást akarja Orbán Viktor alkalmazni? No ne má!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!