Olcsóbb „nyugdíjas kosarat” ígér a Jobbik

2014. március 05. 13:33

Öt százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, a férfiak is nyugdíjba mehetnének negyven év után és termelői munkahelyek létesítésével növelnék a nyugdíjakra szolgáló adóbevételeket – mondta Vona Gábor.

2014. március 05. 13:33

A Jobbik biztonságosabb és igazságosabb nyugdíjrendszert teremtene kormányra kerülése esetén – mondta Vona Gábor sajtótájékoztatón. A pártelnök kifejtette: miután a nyugdíjak biztonsága a munkahelyek függvénye, pártja elsődleges feladatnak tartja a termelői munkahelyek létesítésén keresztül az adóbevételek növelését.

Vona Gábor szerint az elmúlt 24 évben „hihetetlen pusztítás” volt a nyugdíjrendszerben. Azt mondta, a Jobbik Hét Vezér Terv nevű gazdaságélénkítő programja valódi termelői álláshelyeket hozna létre és növelné az adóbevételeket.

A Jobbik emellett 5 százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek, fogyasztási cikkek áfáját. Ezek a termékek lefedik a „nyugdíjas kosár tartalmát”, vagyis szintén a nyugdíjasoknak segítene – mondta a pártelnök.

Kitért arra is, hogy a szociális hozzájárulási adó helyett visszaállítanák a nyugdíjjárulék elnevezést, így a befizetett összegeket valóban csak nyugdíjakra lehetne fordítani.

Vona szerint ezek az intézkedések a nyugdíjasok nagyobb biztonságát garantálnák, az pedig egy igazságosabb helyzetet teremtene, hogy mindemellett kiterjesztenék a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét a férfiakra, továbbá sávosan emelnék a nyugdíjakat. Az ellenzéki pártvezető utóbbival összefüggésben közölte, minden kategóriában szeretnék megőrizni a nyugdíjak reálértékét, egyúttal pedig erősíteni a kisnyugdíjasok vásárlóerejét.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. március 05. 16:51
Ki fizeti majd a "kosárfonókat" ?
S0ma
2014. március 05. 16:44
Az ÁFÁ-t már régen el kellett volna törölni! Sőt! Nem lett volna szabad bevezetni, vagy a béreikbe be kellett volna bruttósítani, évente korrigálni és SZJA-ként befizettetni. Nevetséges, hogy minden sarcnak külön neve és adminisztrációja van! Arról nem is beszélve, hogy a bevezetést követő években mennyi ÁFÁ-t igényeltek vissza T. "honfitársaink". Elég lenne két adónem: SZJA és TAO. Nem kellene külön adóztatni a műanyag palackokat, stb.-t , hanem törvényileg betiltani a forgalmazásukat. Ugyanígy az egészségre ártalmas élelmiszereket, vegyszereket is betiltani! Mindjárt lenne munkahely, munka és tisztességes adózás.
kjkj945
2014. március 05. 15:45
Ígéretekkel teli a padlás!! 24 év óta csak ígérgetnek: 89 nagytakarítás!
Wagner Hopkins
2014. március 05. 15:02
Jobbik blöff: súlyos árat fog fizetni érte az ország http://magyarifjusag.atw.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=488
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!