Giró-Szász szerint a kampánytól független a „kormányzati eredménykommunikáció”

2014. március 10. 11:41

Giró-Szász András szerint mindössze 350 millió forintot fordított „kormányzati eredménykommunikációra” a kormány, míg 2006-ban csak egy hónap alatt költött ennyit négy minisztérium. Szerinte „a kormány a fair verseny jegyében jár el”. A szóvivő arról nem ejtett szót, hogy 2006 óta a kampányolás szabályai megváltoztak.

2014. március 10. 11:41

A Kormányzati Információs Központ az elmúlt négy évben folyamatosan a lakosság megfelelő információkkal való ellátásán dolgozott, ezt a feladatát pedig – a kampánytól függetlenül – a kabinet mandátumának lejártáig ellátja, így a jelenlegi televíziós és rádiós lakossági tájékoztatás is ebbe a folyamatba illeszkedik – közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel, miután baloldali politikusok kifogásolták a kabinet szerepvállalását a parlamenti választási kampányban.

Giró-Szász András úgy fogalmazott: azért is meglepő és érthetetlen az ellenzék különböző szereplőinek vádaskodása, mert a jelenleg zajló kormányzati információs tájékoztatás költsége összességében, a televízió- és rádiófelületeket, valamint a kreatív tanácsadást is magába foglalva, nem éri el a 350 millió forintot.

Ezzel szemben „a vádaskodó baloldali politikusok” megfeledkeznek arról, hogy 2006-ban, amikor ők voltak kormányon, a választásokat megelőzően, csak az utolsó hónapban négy minisztériumnál, azaz a tárcák töredékénél több mint 350 millió forintot költöttek „kormányzati eredménykommunikációra” - tette hozzá.

Ez is azt mutatja, hogy a jelenlegi kormány a fair verseny jegyében jár el” – közölte a szóvivő. Arról nem ejtett szót, hogy a kampány feltételei megváltoztak 2006 óta: míg akkor bármelyik formáció vásárolhatott reklámidőt a kereskedelmi televíziókon, addig az új választási rendszerben a kereskedelmi televíziók csak ingyenes reklámidőt bocsájthatnak a pártok rendelkezésére. A TV2 és az RTL Klub erre nem vállalkozott, viszont a kormány fizetett hirdetéseinek megjelenését – melyek minden józan mérlegelés szerint a kampányhoz tartoznak – a választási törvény nem szabályozza.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tulipánfa
2014. március 10. 21:25
A vezér valamennyi szóvivője álszent és gátlástalan. Eladták a lelküket.Hogy tudnak ezek tükörbe nézni?
=nessuno=
2014. március 10. 19:56
A jó.....századvéges nénikédet!
lavor
2014. március 10. 14:43
Bandi, ha már szép nem vagy, hülye ne legyél!
Motivince
2014. március 10. 14:29
A kormány és a kedves vezér nem az emberek véleményét kérte ki, hanem megírta a számukra kívánatos válaszokat, amelyek közül lehetett választani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!