Magyarország többet érdemel Orbán rendszerénél!

2014. február 17. 13:36

Tévedés azt hinni, hogy Orbánék új rendszerváltozást hoznak létre, csupán saját hatalmi pozícióikat erősítik meg.

2014. február 17. 13:36
Weisz Manfréd Huba

Ezt nem lehet leírni csak gazdasági kérdésekkel. A Fidesz rendszere ugyanis nem a gazdasági győzelemre, hanem a társadalmi elnyomásra épül. A kisebbségi csoportok marginalizációjára, és gazdasági és társadalmi jogaik csorbítására. És itt kisebbség a nemzeti, vallási, szexuális kisebbség, a szegény, a másként gondolkodó, és bárki akinek csekély hatalmai is van, de hatalma nem a Fidesz rendszerének része. Ezek az emberek és csoportok pedig kommunisták lesznek, külföldi kéme, tehát gonoszak, tehát a Fidesz rendszerének ellenségei. A Fidesz hatalma abból az erőből származik, hogy ezeknél a csoportoknál egyenként erősebb hiába kisebb a teljes közösségnél. Ez az erő pedig elég a többségi látszat fenntartására, és a győzelemre bárkivel szemben. Ezért sem beszélhetünk új rendszerváltásról amit Orbán mond, hanem a rendszerváltás káros folyamatainak felgyorsításáról, és kihasználásáról. A Fidesz a rendszerváltás pártja, és a rendszerváltás rossz folyamatainak betetőzője. Ugyanazokat a folyamatokat erősíti amik rossz útra vitték a rendszerváltozás utáni Magyarországot, és azokat a hibákat használja ki, amik rossz irányba vitték eddig is az országot.

A Fidesz rendszerében eddig a rendszerváltás vesztesei még nagyobb vesztesek lettek, miközben a demokratikus rendszer maradékát is felszámolták. Az elmúlt 3 évben nőt a szegénység, csökkentek a demokratikus jogok, és csupán a társadalom felső 10-20 százaléka tud profitálni a rendszerből, az előző évtizedek 40-50%-a helyett.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. február 17. 20:56
fehér "úr", hamarosan eldől. A csomagolással ne kelljen kapkodni.
Axxtro
2014. február 17. 18:27
Kell ahhoz némi mentális toprongy, hogy valaki a 2010 előtti posztkommunista disznóólról utólag azt állítsa, hogy az a "demokratikus rendszer maradéka" volt.
6qwasyx
2014. február 17. 15:11
Azt hittem, hogy belátható időn belül elmebeteg csak egyszer vezethet egy népet. Tévedtem.
BőröndÖdön
2014. február 17. 14:32
Jól látod a lényeget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!