Tovább tágítanák az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségeket

2014. február 06. 09:05

A parlament gazdasági és informatikai bizottsága által elfogadott módosító javaslatok lehetővé tennék, hogy egy nap ki lehessen venni 150 ezer forintot a bankautomatákból, illetve azt is, hogy az egyszerre felvehető összeg elérhesse a 75 ezer forintot.

2014. február 06. 09:05

A bankok nem alkalmazhatnak a számlaszerződésben olyan feltételt, amely napi 150 ezer forintnál kevesebb készpénzt enged kivenni a bankjegykiadó automatából (ATM-ből) – ezt a saját, bizottsági módosító indítványát is elfogadta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága, csütörtöki ülésén.

A rezsicsökkentési törvényjavaslathoz fűzött másik bizottsági módosító indítvány szerint a bankoknak lehetővé kell tennie azt is, hogy az ATM-ből az egy alkalommal felvehető összeg nagysága elérhesse 75 ezer forintot.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. február 06. 09:51
Ez a bővítés nagyon is indokolt, hiszen pl. nálunk többen használjuk közösen ugyanazt a számlaszámot, és ezáltal hátrányos megkülönböztetés, ha csak az egyikünk jövedelmét lehet díjmentesen felvennünk. Ez sokaknál van így. Németországban pl. eddig is ingyenes volt a pénzfelvétel, és az átutatlás is. Nem is értik a németek, hogy nálunk miért nem.
oskar
2014. február 06. 09:48
Az ingyenes kártyás fizetés jobb lenne -szerintem- a bankoknak, de nem úgy, hogy tetemes összeg a kártya havi díja és a megújítás.
Secnir
2014. február 06. 09:47
én nem értem, milyen az az ingyenes készpénfelvétel, ami a NEM állami bankokra kötelező, de az ÁLLAMI postára nem: http://www.bankmonitor.hu/content/1924.htm posta díjszabása: https://www.posta.hu/static/internet/download/PUSZ_Penzforgalmi_szolgaltatasok_dijai_20140101.pdf hát a büdös kurva anyjukat. nálunk mindössze 3 automata van, érdekes módosn mind a három 'elromlott', csak a postán lehetett kp-t felvenni...
DrFülig Jimmy
2014. február 06. 09:39
Ötszörtákolás a bevett gyakorlat a gyagyakampányoló gyagyásoknál.Már csak ők hiszik hogy akad még aki rájuk szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!