Nem bízunk az állami nyugdíjban

2014. február 08. 10:04

A magyarok háromnegyede szerint az állam dolga lenne a nyugdíj biztosítása, ugyanakkor 88 százalék nem bízik abban, hogy a nyugdíjba vonulása időpontjában az állami nyugdíjrendszer érdemben működni fog – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

2014. február 08. 10:04

Az Union Biztosító az aktív munkavállalók körében végzett reprezentatív kutatást, amely arra mutat rá: az emberek többsége az államtól várná a nyugdíjat, de egyben úgy is látják, hogy ez hiú ábránd. 88 százalék szerint ugyanis nem, vagy csak alig fog működni az állami nyugdíjrendszer, mire ő nyugdíjba vonul. A megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már most tesz valamit az előgondoskodásért.

Csak 13 százalék reménykedik abban, hogy a nyugdíja megegyezik majd az utolsó bérével, és 91 százalék vélte úgy, hogy idős korában – a megemelkedő egészségügyi kiadások ellenére – kénytelen lesz csökkenteni kiadásait.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. február 08. 13:08
Ja nem kellett volna 69 éve államosítani! Minden a nagy kalapba és csak csekélyke a kasszába! 69 éve mindig kevesebb volt a nyőgdij, mint az utolsó nettó kereset! Ja az agymosás! Most is ezerrel!
gulubulu
2014. február 08. 11:59
El kell keserítenem mindenkit aki a nyugdíj ügybe politikát kever, mert tényleg nem lesz nyugdíj (illetve nagyon kevés). Egyszerű matematika. Nem születik annyi gyerek, amennyi képes lenne eltartani a nyugdíjas kor felé közeledő emberek egyre növekvő tömegét.
küllő
2014. február 08. 11:42
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Sokaknak még mindig kisebbrendűségi érzése és bűntudata van velük szemben. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
paraklétosz
2014. február 08. 11:12
"Az Union Biztosító..." - minden biztosító keze maga fele hajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!